Turizm için tarihi gün: Kurtulmuş görevi devraldı

Hükümet revizyonu sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda devir teslim gerçekleşti. Bakanlık görevini Nabi Avcı’dan devralan Numan Kurtulmuş, Avcı ile çok zor dönemleri birlikte aştıklarını; bu görevi Nabi Avcı’dan devralmış olmanın kendisi için hem büyük bir onur hem de büyük bir zorluk olduğunu ifade etti.

Turizm için tarihi gün: Kurtulmuş görevi devraldı

 Nabi Avcı'dan görevi devralan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Sayın Nabi Avcı kişiliğiyle, zarafetiyle, bilgisiyle, donanımıyla bir yandan kültür adamı, diğer yandan devlet adamı sıfatıyla her zaman AK Parti camiasının yol gösterici kişilerinden birisi olmuştur. Çok cerbezeli görünmeyen ama perde arkasında bizim camiamızın sakin güçlerinden birisi olan Nabi Avcı’dan bu görevi devralmış olmak benim için de hem büyük bir onur hem de büyük bir zorluktur. Kendisine şimdiye kadar yaptığı hizmetler dolayısıyla çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

banner111
“Aynı kabinelerde kısa süre çalışmış olmakla birlikte çok fazla hükümette çalışmış olduk. Çok zor dönemleri birlikte aştık. Türkiye’nin hakikaten siyasi tarihi yazıldığında en zor dönemlerinden birisi olarak yazılacak son 2,5-3 yıllık dönemi birlikte geçirdik.'' diyen Kurtulmuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da çok büyük bir katkısı oldu. Onunla birlikte ondan devraldığımız bu bayrağı inşallah daha ileriye götürmek nasip olur. Kendisinin bilgilerinden, birikiminden, tecrübelerinden her zaman istifade edeceğiz. Bu bayrak değişiminin milletimiz, memleketimiz için yararlı olmasını ümit ediyorum.''

NABİ AVCI'DAN ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA VE SEKTÖRE TEŞEKKÜR

Bakan Kurtulmuş'a teşekkür eden Nabi Avcı ise şunları söyledi:

“Bugün güzel bir vesileyle buradayız. Son kabine değişikliğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanan Sayın Numan Kurtulmuş Beyefendi'ye görevi devretmek için buradayız. 

Ben öncelikle tebrik ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar Başbakan Yardımcısı olarak da yaptıkları hizmetler sebebiyle kendilerine ayrıca vatandaş olarak çok teşekkür ediyorum. Bugün de bu görevi kendisine devrediyor olmaktan ötürü gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum. 

Devretmeden önce birkaç teşekkürü özellikle yapmak istiyorum. Öncelikle bugüne kadar muhtelif makamlarda danışman olarak, Milli Eğitim Bakanı olarak, Kültür ve Turizm Bakanı olarak vazife yapmamı münasip gören, fırsat veren imkan veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine atanırken Sayın Başbakanımıza ve tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza bu teveccühleri sebebiyle tekrar teşekkür ediyorum. Birlikte görev yaptığım bakan arkadaşlarıma, milletvekili arkadaşlarımıza tüm bu süreçler boyunca destekleri için çok teşekkür ediyorum. Özellikle Eskişehir milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bütün Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarına ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla ilgili düzenlemeler, çalışmalar konusunda sürekli bizimle verimli bir iş birliği içinde olan kültür, sanat ve turizm camiamızın bütün meslek kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 17:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83