TURİZM İÇİN YENİ HEDEF: GEZGİN TURİST

BAKA projesiyle sırt çantalı turistler Toroslar’ın eteklerinde dolaşacak. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, "Projeyle 20 bin adet Trekking, bisiklet ve off-road parkur haritası bastırdık" dedi.

TURİZM İÇİN YENİ HEDEF: GEZGİN TURİST

 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından başvuru yapılarak Alanya’ya kazandırılan Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi’nin tanıtımı yerinde yapıldı. Toplam 31 parkurdan oluşan projenin bir güzergahı basın mensupları ve turizm acente yetkililerine safari cipleriyle gezdirildi.

banner111
EN UZUN MESAFE 30 KİLOMETRE”

Alternatif turizmi geliştirme anlamında BAKA desteğiyle oluşturulan “Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi”nin tanıtımını gerçekleştirdiklerini söyleyen ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, “Yürüyüş, bisiklet ve off-road olarak tabir edilen ve ciplerle yapılabilen gezi güzergahlarından oluşan toplam 31 parkur belirledik. En kısa mesafenin 4 buçuk, en uzun mesafenin 30 kilometreyi bulduğu bu parkurlarda talep yaratarak, deniz, kum ve güneş üçlemesi dışında Alanya’mızın tarihi ve doğal güzelliklerini de dünyaya duyurmak istiyoruz. Böylece turizm pastasından kırsal kesimin de pay alabilmesini sağlayarak bütüncül olarak turizm yapılmasını hedefliyoruz. 

“DOĞA SPORLARIYLA ALANYA’DA BULUŞTURACAĞIZ”

Alternatif turizm alanlarının oluşumuna katkı sağlayarak bölgemize defalarca gelen, tatilini uzun süre tutan, yerleşik yaşayan veya Alanya’yı henüz keşfetmemiş yerli ve yabancı misafirlerimizin doğa sporlarıyla bölgemizde tanışmasını planlıyoruz” dedi.

"PARKURLARI YÜRÜMEK EN AZ 30 GÜN"

Projeyle 20 bin adet trekking, bisiklet ve off-road parkur haritası bastırdıklarını söyleyen Sili, doğa sporları projesi kapsamında bastırılan bu haritalardaki toplamda 31 parkurun en az 30 gün sürede yürünebileceğini belirtti.

KIŞ TURİZMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da ALTİD’in öncülüğünde, BAKA, Alanya Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), Alanya Belediyesi ve Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) katkılarıyla hazırlanan projenin özellikle bahar ve kış aylarında turistler için büyük önem taşıdığını, kış turizminin hareketlenmesi için büyük bir adımın atıldığını vurguladı.

“ORYANTİRİNG İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”

Proje yetkilisi ve Arkeolog İlhami Yetkin, çok yorucu fakat yılların birikimiyle ve uzun süren alan çalışmaları sonucunda projenin hazırlandığını söyleyerek, zamana karşı hedef ve yön bulmayla alakalı insanı yarıştıran oryantiring sporu için de önemli adımların bu projeyle atıldığını söyledi.

PROJE ÖZETİ:

ALTİD’in BAKA finansörlüğünde başlattığı projenin iştirakçileri Alanya Belediyesi, ALDOSK ve ALTAV’dır. Alanya yürüyüş, bisiklet ve off-road parkurlarının belirlenerek çizilen harita ile proje kapsamında Alanya doğuda Syedra ve Laertes antik kentlerinden kuzeydoğuda Akdağ Kayak Merkezi, Oba – Alacami, Kızılalan, Aksaray, Basırlı, Mahmutseydi, Türktaş, Süleymanlar, Gümüşgöze, Burçaklar, Karamanlar, Gedevet, batıda Alara Han, Hamaxia, kuzeyde Küçük Ayasofya tarihi alanı, güneyde Alanya merkezi, Karayolları Mevkii’ni içine alan 56 km genişliği 40 km derinliği ile toplam 2.240 km2’lik alanda birbiri ile bağlanabilen mevcut yollarda trekking, bisiklet ve off-road güzergahları Alanya merkezden başlayarak parkur haritalı bilgilendirme panoları, km’li proje yönlendirme levhaları, yüksek ve dik noktalarda işaret çubukları, dağ bisikleti organizasyonunun da gerçekleştiği Kızılalan Mevkii’nde (2 adet) geçiş köprüleri, bir adedi Cebelireis yamaç paraşütü take off noktası, diğeri de Hıdırelles Kilisesi üstü Yasır Ali Mevkii’ne Alanya panoramik manzara seyir/gözetleme/buluşma amaçlı yapılan 2 kule konulmuştur. 19 yürüyüş/trekking, bisiklet ve off-road/araç parkur güzergahları, 12’si sadece yürüyüş/trekking parkur güzergahları olmak üzere toplamda 31 rota belirlenmiştir.

20 BİN ADET TREKKİNG HARİTASI BASTIRILDI

20 bin adet Trekking, bisiklet parkur haritası ile Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde toplam 20 bin adet parkur tanıtım kitapçığı bastırılmıştır. Basılan harita ve kitapçıklar turizm fuarlarında ve diğer temaslarla dağıtımı ile destinasyonumuzun ürün çeşitlendirmesinde katkı sağlayacaktır. Ayrıca Alanya otellerinde, acente ve tur operatörleri kanalıyla da broşür ve harita dağıtılacaktır. Proje kapsamında tamamlanan km’li yönlendirme levhaları ile bir kişinin kaybolmadan bölgeyi kolaylıkla gezmesi sağlanmaktadır. Son yıllarda ilgisi gittikçe artan bir mevkii için de oryantiring haritası hazırlatılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83