TURİZM TARİHİN EN KRİTİK SEZONUNA HAZIRLANIYOR

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği ( HOTED ) Alanya her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri eğitim seminerlerine bir yenisini daha ekledi.

TURİZM TARİHİN EN KRİTİK SEZONUNA HAZIRLANIYOR

 Kuruluşundan bu yana eğitim, etkinlik ve mesleki faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren Hoted Alanya, 20 Şubat 2016 tarihinde Eftalia Marın Resort Otel’in ev sahipliğinde ve Gün su Aş endüstriyel firmasının katkılarıyla gerçekleştirilen kimyasal konulu eğitim seminerine, sektörde faaliyet gösteren tedarikçi firmaların temsilcileri ve Hoted camiası adeta akın etti. 

banner111
Hoted onursal başkanı ve baş danışman Hakan Halit Yeni başta olmak üzere, sektörde faaliyet gösteren firmaların yöneticileri ve temsilcileri,Bilpa Aşsahibi Alptuğ Bildirici, Temizel Çamaşır yıkama fabrikası yetkilileri, Housekeepıng camiasının mensupları ve Günsu Aş’nin tam kadro katıldığı seminerin açılış konuşmasını dernek başkanı Tarık Saylar yaptı. 

Saylar,‘’ Her yıl Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Housekeepıng Olimpiyatlarımız nedeniyle iki ay süreyle ara verdiğimiz eğitim seminerlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bizlere desteklerini hiç esirgemeyen Günsu Aş yönetimi ve ekibi başta olmak üzere, bu gün burada bizlere ev sahipliği yapan Eftalia Marın Resort Otel yönetimine ve tüm dostlarımıza, derneğimiz ve camiamız adına teşekkür ediyorum.  Seminerlerimiz başta olmak üzere, eğitim, etkinlik ve faaliyetlerimize devam edeceğiz’’ dedi. 

2016 SEZONUNA HAZIRLANIRKEN, KİMYASALLAR VE LEJYONELLA ÖZETLENDİ

GÜNSU AŞ markalaşma ve iletişim müdürü Murat Cumhur, Dr. Yüce Kayabek ve ARGE müdürü Hakan Ekinci’nin sunumuyla, kimyasallar, özellikleri, pH değerleri ve Lejyonella konularında dikkat edilmesi gereken hususların özetlenerekanlatıldığı seminer yaklaşık iki saat sürdü.  Seminerin sonunda, Günsu Aş yurt içi ve yurt dışı satış koordinatörü Emine Nayir, endüstriyel bölümü Türkiye satış müdürü Altan Aslan ve seminere ev sahipliği yapan HK Ayşe Aksoy’a, destek ve katkılarından dolayı teşekkür edilip, çiçek takdim edildi.

Hoted Onursal Başkanı ve Baş Danışmanı Hakan Halit Yeni 2016 turizm sezonuyla ilgili seminer sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. 

Yeni, ‘’ Öyle görünüyor ki, turizmciler olarak çalışanından işverenine hepimiz zorlu bir sınavdan geçeceğiz.  İçinde bulunduğumuz şartlar gereği yatırımcısından çalışanına kadar, sektörle ilişkili herkes diken üstünde desek yeridir. Belirsizlik had safaya ulaşmış, bu belirsizliğin getirdiği tedirginlik, korku,tabiri caizse paranoya derecesine varmış durumda. Kabul etmek gerekir ki, ortada bir sıkıntı var.  Devletiyle, yatırımcısıyla, çalışanıyla herkesi zorlu bir sınav bekliyor. Önemli olan ilgili herkesin üzerine düşeni yapıp, bu sınavdan başarıyla geçebilmesidir. İşin psikolojik boyutunu da göz önüne alarak, yazılı ve görsel medya başta olmak üzere, turizme zarar verecek her türlü eylemden, söylemden, açıklamalardan, paylaşımlardan şiddetle kaçınılmalıdır. Ayrıca altını özellikle çizerek ifade etmeliyim ki, bu güne kadar turizmcisini kendi kaderine terk eden devletimizin, işverenine sahip çıkmasının tam zamanıdır. Bu kritik zamanda sahip çıkmalıdır ki, turizmcilerde çalışanına sahip çıkabilsin’’ diyen Yeni, açıklamasına şöyle devam etti. ‘’ 

İvedilikle işverenin elini güçlendirecek gerekli tüm adımları atıp, sektörden ekmek yiyen yüz binlerce insanın bir nebzede olsa rahatlamasını sağlamalıdır.  İlaveten,işverenlerimiz sektörün önde gelen, söz sahibi zati muhteremlergerekirse devletin kapısında gece gündüz yatmalıdırlar. Kendi kendimize ağlamanın bir yararı olmadığını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Dur durak bilmeden otel yapmanın turizme bir katkı sağlamadığını da hepimiz net bir şekilde görmüş olduk. Uzun lafın kısası,  turizmcisinin ayakta durabilmesi için devletimizin acilen bir şeyler yapması ne kadar zorunlu hale gelmişse, turizmcilerimizin de, devletin kapısında yatması o kadar zorunlu hale gelmiştir. Hatta geç bile kalınmıştır. Kolay yolu seçerek durumun acısını çalışandan çıkarmamalıdır. Ümit ediyoruz ki, korkulduğu gibi uçurumlar olmaz. Her hâlükârda turizmcilerimiz kendi kendine ağlamayı bırakmalıdır. Harekete geçerek, devletin kapısını aşındırıp, derdini iyi anlatmanın yolunu bulmalıdır. Kaldı ki belirsizlik sadece bu yıla mahsus değildir. Önümüzdeki yıllar içinde risk devam etmektedir. ’’ dedi.  



Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 16:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83