Turizmciler umudunu koruyor

2016 sezonunda oldukça sıkıntılı bir dönem yaşayan turizmciler 2017’de de aynı senaryoyu yaşamak istemiyor. Geçen yıla oranla bu yıl daha iyi bir sezon beklediklerini ve umut ettiklerini dile getiren Antalyalı turizmciler 2017 sezonunu turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdiler.

Turizmciler umudunu koruyor

İşte Atlasglobal Hava Yolları ve Etstur Yönetim Kurulu Başkanı olan ve aynı zamanda TYD ( Turizm Yatırımcıları Derneği ) Başkanı Murat Ersoy, Crystal Tatbeach Golf Hotel Genel Müdürü Ali Balaban, Sirius Deluxe Otel Genel Müdürü İsmet Ergüleç, Antalya Otel Genel Müdürü Adnan Güller ve Club Nena Tatil Otel Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik’in 2017 yılına ait görüşleri…

banner111
Murat Ersoy, “Avrupa pazarında biraz daha daralma hissedeceğiz ve bu devam edecek!”

Atlasglobal Hava Yolları ve Etstur Yönetim Kurulu Başkanı olan ve aynı zamanda TYD ( Turizm Yatırımcıları Derneği ) Başkanı Murat Ersoy: “ 2017’de özellikle Bağımız Devletler Topluluğu dediğimiz Rusya ve eski Sovyetler Birliği Pazarlarından daha fazla turist alacağız. Özellikle 2015 yılına oranla daha yüksek oranla turist alacağımızı tahmin ediyoruz ve satış rakamları da bunu gösteriyor. Avrupa pazarında biraz daha daralma hissedeceğiz ve bu devam edecek. Bunu da karşılayacak değişik alternatif pazarlardan sayımızı arttırmayı başarırsak ve kampanyalarımızı yoğunlaştırırsak 2015 yılı rakamlarını yine yakalayamayacağız ancak 2016 yılından daha iyi seviyelere gelebileceğiz”

Ali Balaban, “Özellikle BDT pazarında ciddi bir artış söz konusu!”

Belek Crystal Tatbeach Golf Hotel Genel Müdürü Ali Balaban: “ 2017 yılı, 2016 yılına göre beklentimiz daha iyi olacak yönünde. Bu konuda göstergeler, mevcut rezervasyonlar ve ülkemizdeki gelişmeleri takip ettiğimiz zaman daha iyi olacağını görüyoruz. Ancak Avrupa pazarında geçtiğimiz yıla göre gelen şu andaki rezervasyonlarda bir düşüş söz konusu. İleriki günlerde Avrupa Pazarının da toparlanacağını düşünüyorum. Ama diğer pazarlarda özellikle BDT pazarında ciddi bir artış söz konusu”

İsmet Ergüleç , “ 2016’dan iyi 2015’e yaklaşacağımız bir sene bekliyoruz!”

Alanya Sirius Deluxe Otel Genel Müdürü İsmet Ergüleç: “ İç Pazar iyi gidiyor. Geçen senenin de üzerinde bir sayıya ulaşacağımızı söyleyebilirim. Acentelerde reklam kampanyalarının da artması ile ciddi bir destek var. Bu da sayıların artmasında etkili oluyor. Kur avantajından da faydalanabilir misafirler. Daha önce çok konuşulan ‘Yabancılardan daha pahalı kalıyoruz’ tezi de ortadan kalkmış oldu aslında. Hepimizin de bildiği gibi Rusya iyi gidecek. Umutluyuz çünkü uçakların doluluğu ve rezervasyonlar bunu gösteriyor. 2015’in üzerinde koltuk planlaması var. Koltuk olmadan zaten sayının artması mümkün değil . Acentelerin bu riski aldıklarını gördükçe ciddi artışlar olacağını da görüyoruz. Avrupa’ya gelince Almanya’da durum çok net değil. Son dakika satışlarından umutluyuz. Şu an Pazar oldukça geride. Diğer Avrupa ülkeleri içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz ama en son Baltık fuarlarından aldığımız izlenimlere göre hava olumlu gözüküyor. Bu da 2015’e ulaşacağımızı gösteriyor. 2017 yılı için söylenecek son söz, 2016’dan iyi 2015’e yaklaşacağımız bir sene bekliyoruz”

Adnan Güller, “Sıkıntıları ortak akıl ve mücadele ile aşacağız!”

Antalya Otel Genel Müdürü Adnan Güller: “ 2017 ile ilgili umutlarımızı koruyoruz. Ümitlerimiz yeşeriyor. Her ne kadar hepimizin malumu bir takım sıkıntılar varsa da, bunları ortak akıl ve mücadele ile aşacağımızı düşünüyorum.  En azından 2016 ile kıyasladığımız zaman çok daha ümit edeceğimiz noktalar olduğunu düşünüyorum”

Nevin Akçelik, “Bugün dünyaya baktığınız zaman rakipsiz bir ülkeyiz!”

Manavgat’ta yer alan Club Nena Tatil Otel Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik: “ 2017 hepimizin de çok ümitle baktığı bir sezon.  Çünkü biz turizmcilerin hiçbir zaman karamsar olma lüksümüz yok. Bir turizmci olarak birçok ülkeye gittim gezdim ve yerinde gördüm. Tabii ki bir takım olumsuzluklar var ama  biz o olumsuzlukları olumlu hale getirmeye çalışıyoruz.  Bizim gayret ve mücadelemiz bundan yana. Önce ülkemizi sonra kendi kurumlarımızı daha atılabilir hale getirme çabası içerisindeyiz. Umuyorum daha iyi olacağız. Sezon her ne kadar Last Minute’ler ile geçse de, son dakika satışlarına önem de verilse kalitemiz ve markamız ile her zaman satılabilir bir ürün olarak öne çıkıyoruz. Bugün dünyaya baktığınız zaman rakipsiz bir ülkeyiz. Çünkü kalitesinden ve fiyat bazındaki skalada en iyi yer Türkiye. Türkiye’nin rakibi İspanya belki bizden çok daha önce tercih ediliyor ama biz her zaman ürünümüze ve ülkemize sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum. Yıllardır biz bunu yapıyoruz. Ben 28 yıldır turizmciyim. 28 yıldır da denizimi, güneşimi, otellimi, ülkemi bu şekilde pazarladık. Ülkemize gelen tüm turistler ülkemizi çok iyi biliyor. Nerede ne olabildiğine çok iyi biliyorlar. Biz yılmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elimizden gelen bütün mücadeleyi veriyoruz. Şu ana kadar bu sezon için 10 ülke gezdim. İnanıyorum ki 2017 yılı geçen yıla göre çok daha iyi olacak ve olmak zorunda. Ala ve asla pes etmek yok”

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 11:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83