Turizmcilerin gözü Ocak'ta

Turizmcilerin gözü Ocak'ta
Turizm sektöründe kişi bazında rekor düzeylerde geçen sezonun ardından gözler Ocak ayına çevrildi. Erken rezervasyonların başladığını ve görüntünün olumlu yönde olduğunu ifade eden turizmciler tam fikir edinilmesi için Ocak ayını beklediklerini söyledi.

Turizm sektöründe kişi bazında rekor düzeye ulaşan 2019 sezonunun ardından, 2020 hedefleri bakımından çıta oldukça yükselmişti. Gelir bazında olmasa da kişi bazında rekoru daha üst seviyeye taşımak isteyen sektörde ilk veriler olumlu yönde oldu. Erken rezervasyon rakamlarının yavaş yavaş kendini göstermesi ile sektörde olumlu bir öngörü oluştu.

SİLİ; “KIŞ SEZONU GAYET OLUMLU GİDİYOR”

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, konuya ilişkin değerlendirmesinde “Şu an net tablo için erken. Ocak ayı sonu itibari ile net verilere ulaşırız. Ancak şu ana kadar ki verilerden Avrupa rezervasyonlarının geçen yılın gerisinde olmadığını hatta daha da olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Net tabloyu konuşmak için Ocak ayını beklemek gerek. Kış döneminde ise bölgemizde açık olan tesislerimiz yılbaşı döneminde % 90-95 oranında dolu. %20-25’i yerli geri kalanı Rus ve Avrupa ağırlıklı yabancı misafir. Rus pazarının uçaklarının bir kısmının devam etmesi nedeniyle kış sezonu da geçtiğimiz son 2-3 seneye oranla doluluk anlamında daha olumlu seyrediyor.” Dedi.

DAHAOĞLU; “OCAK AYI’NDA DAHA DA NETLEŞİR”

Sili ile aynı doğrultuda görüş bildiren Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, “Turizm sektörü olarak 2016 yılındaki krizin ardından 2018 yılında düzlüğe çıktık. 2019’u da yükselişle tamamladık. 2020 yılı için de yine hedeflerimiz olumlu yönde, 2019 yılı rakamlarının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Şu anki durumda bunu gösteriyor fakat bunun için Ocak ayında konuşmak daha doğru olur. 31 Aralık 2019 tarihine kadar erken rezervasyonlar devam ediyor. 31 Ocak 2020’ye kadar da devam edecek ama 31 Aralık 2019 kadar olan rezervasyonların sonucuna göre daha sağlıklı bir açıklama yapılabilir. Acentelerle görüştüğümüzde geçen yılın üzerinde bir turist sayısına ulaşacağımız görülüyor. Alanya olarak hiç durmadık, sürekli fuarlara gidip Alanya’mızı tanıtıyoruz. Ocak ayında da Hollanda fuarına gidip Alanya’yı tanıtacağız. Acentelerle görüşme yapacağız. Sezonun bitmesi dolayısıyla otellerimizin çoğu kapalı açık olanlar da ise yılbaşı dolayısıyla bir yoğunluk olduğunu söyleyebiliriz.” Şeklinde konuştu.

CİMRİN; “EN CİDDİ ARTIŞ İNGİLTERE PAZARI’NDA”

Erken rezervasyonları değerlendirenTurizm Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimri ise, “Erken rezervasyon gayet iyi gidiyor. Özellikle en ciddi artış İngiltere pazarında var. Polonya, Baltık pazarı, bu pazarlar Alanya için özellikle önemli buralarda EB satışlarımız geçen yıldan daha yüksek. Şu anda Cristmas dolayısıyla bir durgunluk olabilir. Rusya pazarında da satışlar olumlu. Özellikle yurt içi pazarda yerli misafirlerimiz yer bulmak istiyorlarsa rezervasyonlarını erken yapmalılar ki yazın sezon açılınca tesislerde yer bulmak zorlaşacak. Yılbaşında tesislerimiz doluya yakın yoğunluk var. Özelikle Avrupa ve Rus misafirler yılbaşı için gelenler arasında ilk sıralarda.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 17:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83