TURİZMCİNİN UMUDU G-20 ZİRVESİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, G-20 Zirvesi’nin bazı tesis ve işletmelerin golf turizmini olumsuz etkileyeceği yönündeki söylemlere açıklık getirdi.

TURİZMCİNİN UMUDU G-20 ZİRVESİ
Ayık, “G-20 Zirvesi’nin Türkiye’nin tanıtımı açısından çok önemli bir katkısı olacağını düşünmek gerekir. Bazı tesislerin sayılarında bir miktar düşme olacaktır. Diğer taraftan G-20’nin Türkiye’de organize edilmesiyle beraber ülkemizin ciddi bir tanıtım ve PR faaliyeti olacaktır. Bu da Türkiye’nin uzun vade de katkısına olacaktır” dedi. 
2016 turizm dönemi içinde birtakım çalışmaların yapıldığını aktaran Ayık, “Hükümetin aldığı tedbirler, uçak destekleri vardı. Ama bu destekler belirli pazarlarla sınırlı kaldı. Rusya ve çevre ülkelerin yanı sıra İran pazarını kapsayan bir destekti. Biz bu desteğin bütün pazarları kapsamasını istiyorduk. Kış döneminde yapılan desteğin Avrupa’yı kapsamını arzu ediyorduk. Sektöre baktığımızda kış satışları açısından ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Biz 12 aylık turizmi hedefliyorsak, o zaman kış turizmini teşvik edecek her türlü yardım olumlu olacaktır. Avrupa ayağının desteklenmesi gerekiyordu. Ama istediğimiz desteği alamadık. İnşallah 1 Kasım seçimlerinin ardından böyle bir karar alınırsa turizmin 12 aya uzatılmasına büyük katkı sağlar” dedi.

“G20 TÜRKİYE’NİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI YAPACAK”

Belek’te yapılacak olan G-20 Zirvesi golf turizmini olumsuz etkileyeceği yönündeki eleştirilere de cevap veren Ayık, “Olumsuz şekilde değerlendirmemek gerekir. G-20 Zirvesi ön toplantılarla Ekim ortası ve Kasım ayını etkileyen bir dönem. G-20'nin Türkiye’nin tanıtımı açısından çok önemli bir katkısı olacağı şeklinde düşünmek gerekir. Bu yıl bir çok tesis ve işletmemiz bölgemize gelen golf turistlerini etkileyecektir. Onların sayılarında bir miktar düşme olacaktır. Diğer taraftan G-20’nin Türkiye’de organize edilmesiyle beraber ülkemizin ciddi bir tanıtım ve PR faaliyeti olacaktır. Buda Türkiye’nin uzun vade de katkısına olacaktır. Özellikle Antalya’nın dünyada bilinirliğinin artmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 17:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83