Turizmciyi Avrupa'da umutlandıran haber

Mayıs ayında Almanya'da en başlıca destinasyonların nasıl bir performans segilediğine ilişkin veriler yayınlandı.,

Turizmciyi Avrupa'da umutlandıran haber
Almanya seyahat pazarının mayıs ayında nasıl bir performans gösterdiği ve öne çıkan destinasyonlar belli oldu.

MISIR'DAN REKOR BÜYÜME

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre, Almanya'da mayıs ayının kazananı net bir şekilde Mısır'ın Hurghada bölgesi oldu. Haberde yer alan bilgilere göre, mayıs ayında Hurghada'ya dönük tatil satışları geçen yılın aynı ayına kıyasla tam yüzde 102 oranında arttı. Mayıs ayında Hurghada'ya dönük büyük talep artışının, önceki üç aylık dönemde yaşanan artışların üzerine gelmesi dikkat çekti.

KANARYA ADALARI POPÜLERLİĞİNİ KORUYOR

Mayıs ayında Almanya'da iyi talep gören bir diğer destinasyon ise Kanarya Adaları oldu. Almanya'dan Kanarya Adaları'na dönük tatil satışları çift haneli artarken, Las Palmas ve Fuerteventura satışları yüzde 17, Tenerife satışları yüzde 13 ve Palma satışları yüzde 14 oranında arttı.

YUNANİSTAN'IN HIZLI BÜYÜMESİ YAVAŞLADI

Mısır ve İspanya'nın aksine, uzun süredir Almanya'dan yüksek talep alan Yunanaistan satışlarındaki büyüme yavaşladı. Buna göre mayıs ayında, Girit satışları yüzde 6, Rodos satışları yüzde 2 ve Kos satışları yüzde 8 oranında artabildi.

ANTALYA'NIN KAYBI HIZ KESTİ

''Antalya için güzel haber'' denilen fvw haberinde, bu kente dönk tatil satışlarının ise uzun bir aradan sonra sadece yüzde 5 düştüğüne dikkat çekildi. Antalya satışlarının geçen yılın yüzde 30 gerisinde olduğuna işaret edilen haberde, alternatif tatil beldesi olarak öne çıkan Bulgaristan'ın Varna bölgesine dönük satışlarda da yüzde 15 düşüş yaşandığı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83