Turizmde online satış devri

Biletall'ın hazırladığı rapora göre toplam tutar içinde seyahat harcamaları 26 milyar TL ile yüzde 38 paya sahip oldu.

Turizmde online satış devri

Bankalar Arası Kart Merkezi'nin rakamlarından yola çıkarak Biletall'ın hazırladığı rapora göre online seyahatteki yükseliş sürüyor. Seyahat satışlarında internetin rolü ve payı artıyor. 

banner111
Online satışlarda seyahatin payının yüzde 38'e ulaştığı belirtiliyor.Ulaşım biletlerinin satışı için BKM Express ile işbirliği yapan Biletall, 2016 yılında kredi kartı ve banka kartı ile alınan biletlerin sayısını ve işlem tutarını içeren raporunu açıkladı. 

Raporda e-ticaret sektöründe hızlı bir artış eğiliminde olan seyahat kategorisi ile ilgili Bankalar Arası Kart Merkezi'nin paylaştığı rakamlar da yer alıyor.

Rapora göre, Türkiye'de 2015'te internetten yapılan kartlı ödeme işlemlerinin tutarı 55 milyar 389 milyon iken bu rakam bir yılda yüzde 23 artarak 68 milyar TL'yi aştı. Toplam tutar içinde seyahat harcamaları 26 milyar TL ile yüzde 38 paya sahip oldu. 

Seyahat sektörü toplam işlem adedi içerisinde de önemli paya sahip. Toplam 264 milyon adet işlemin 94 milyon'u seyahat sektöründe gerçekleşti ve toplam işlem adedinin yüzde 35'ini oluşturdu. 

Online satışta 5 yıl öncesine göre 50 kat büyüme sağlayan Biletall'ın ise 1 yıllık süreçte 3 milyon adetten fazla bilet satışı gerçekleştirerek 145 milyon TL ciro elde ettiği bildirildi.

Biletall'ın mobil uygulama ve web sitesinden sattığı biletlerin 12 milyonu banka kartlarından 133 milyonu ise kredi kartlarından gerçekleşti.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 14:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83