TURİZME BAYRAM TATİLİ DOPİNGİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kurban Bayram’ı tatilinin 9 güne uzatıldığını müjdelemesinin ardından Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayram tatilinin uzatılmasının iç turizme önemli takviye oluşturacağını söyledi.

TURİZME BAYRAM TATİLİ DOPİNGİ
Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının olumlu bir karar olduğunu ifade eden TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Kurban Bayram’ı tatilinin uzatılması gerçekten çok önemli bir karar. Bu durum iç turizm için çok olumlu. Bayram tatilinin 9 gün olması otellerdeki doluluk oranını arttıracaktır. Biz tesislerin dolmasını bekliyoruz. Tatilin 9 güne çıkmasıyla birlikte turizm sektörüne büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır. Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir" denildi.

Öte yandan, daha önce 14 Eylül'de açılması öngörülen okulların da turizmcilerin çağrısıyla açılışı 28 eylül Pazartesi gününe ertelenmişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 12:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83