Turizme müjde: Kurban Bayramı tatili uzatılıyor mu?

Bu yıl 31 Ağustos'ta arife günü ile başlayacak Kurban Bayramı, yaz aylarında tatile çıkamayanlar için neredeyse son bir fırsat olacak.

Turizme müjde: Kurban Bayramı tatili uzatılıyor mu?
Turizmciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından arife gününün tam gün ilan edilmesiyle tatilin biraz daha uzamasını isterken, yazın son tatil şansını kaçırmak istemeyenler, yurt içi ve yurt dışı tur firmalarından rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.

DEPREM TUR TALEPLERİNİ ETKİLEMEDİ

Yunanistan'ın  Kos Adası merkezli deprem ise Güney Ege ve Yunan adaları turlarına talebi etkilemedi. Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, yaptığı açıklamada, bu yıl Kurban Bayramı'nın deniz-güneş tatili yapmak isteyenler için çok güzel bir döneme denk geldiğini, bayram tatili için rezervasyonların aylar öncesinden başladığını söyledi.

"POPÜLER OTELLER AĞUSTOSUN İLK YARISINDA DOLACAK"

Bayram tatili için "artan bir talep grafiği" olduğuna işaret eden Temeller, "Ağustos ayının ilk yarısında popüler otellerin dolacağını öngörüyoruz." dedi.

Yurt dışı turlarda da taleplerin son dönemde oldukça hızlandığını belirten Temeller, şöyle konuştu:

"Turların bir kısmı tamamen dolarken, bir kısmında sınırlı sayıda kontenjan kalmış durumda. Gemi turlarında ise son birkaç aydır görülen yoğun ilgi sayesinde özellikle Akdeniz rotalarında gemilerin çok az bir kısmında müsaitlik mevcut. Yurt içinde  Belek, Bodrum ve Kemer en çok tercih edilen destinasyonlar. Okul öncesi çocuklu aileler eğlenceli otelleri ile Belek, Kemer ve Side'yi, çiftler ise  Bodrum ve Çeşme'yi tercih ediyor. Yurt dışı turlarda sezon ve tatilin çok uzun olmaması dolayısıyla 3 ve 4 gecelik Avrupa turları, özellikle  İtalya,  İspanya,  Fransa'nın güneyi, Orta Avrupa turları ve kuzey bloku ülkeleri oldukça popüler. Aynı zamanda Küba, Güney Amerika, Amerika, Hindistan-Nepal turları ise uzak destinasyonlar arasında en çok tercih edilen bölgeler. Gemi turlarında ise Yunan Adaları, Akdeniz ve Nehir turu programları en çok talep gören ürünlerin başında geliyor."

DEPREM İPTALLERİ KÜÇÜK ORANLARDA KALDI

Oktay Temeller, Yunanistan'ın Kos Adası merkezli depremden sonraki hafta, özellikle  Bodrum, Datça ve Marmaris'e gidecek tatilcilerin kısa süreli tedirginlik yaşadığını ve küçük oranda iptaller olduğunu ifade etti.

Deprem sonrası yapılan açıklamaların da etkisiyle Güney Ege'ye yönelik kaygıların yatıştığını belirten Temeller, "Bayram döneminde deprem endişesi ile tercih değiştirecek önemli bir tatilci kitlesi beklemiyoruz. Yurt dışı turlarda kısa süreli bir şüphe oluşsa da herhangi bir iptal ya da talep düşüklüğü yaşanmadı." diye konuştu.

"YAZIN TATİLE GİDEMEYENLER İÇİN SON ŞANS"

Pronto Tour Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Güneli de bayram turlarında yerli turistlerin yurt dışında ağırlıklı olarak Orta Avrupa'da Budapeşte, Viyana ve Prag'a ilgi duyduğunu, ayrıca, İtalya, İspanya, Balkanlar, Yunanistan, Benelüks ülkeleri ve Endülüs-Portekiz'in de ilgi gören rotalar arasında olduğunun altını çizdi.

İlk defa yurt dışına çıkacak tatilcilerin görmek istedikleri ülkelerin başında  İtalya'nın geldiğini belirten Güneli, ayrıca vize istenmeyen Ukrayna ve Fas gibi ülkelerin de son dönemde revaçta olduğunu söyledi.

"VİZE İÇİN ACELE EDİN"

Arife gününün tam gün tatil ilan edilmesinin özellikle uzak ülkelere gitmek isteyenler için avantaj olacağına değinen Güneli, "Yazın tatile gidemeyenler için okulların açılmasından önceki belki de son şans diyebiliriz. Uzak bölgelere gitmek isteyenler için de bir fırsat olabilir. Kurban Bayramı tatilini başta Schengen bölgesi olmak üzere, vizeyle gidilecek ülkelerde geçirmek isteyenlere tavsiyemiz, rezervasyon için acele etsinler. Kısıtlı bir süre kaldığı için vize işlemlerinin erken başlaması önemli bir avantaj." diye konuştu.

Güneli, yurt içinde de tercihlerin çoğunlukla Ege ve Akdeniz odaklı olduğunu bildirdi. Kemer, Belek, Alanya ile  Bodrum ve Marmaris'in her dönem ilgi gördüğüne işaret eden Güneli, "Ancak gözlemlerimiz, son dönemde Kuzey Ege'deki rotaların daha çok ilgi görmeye başladığı yönünde. Yine Kıbrıs otelleri de bayram için yoğun rezervasyon alıyor." dedi.

"DEPREM SONRASI PANİK HALİ AŞILDI"

Yunanistan'ın Kos Adası merkezli depremin ardından taleplerde kısa süreli bir etkilenme olduğuna da değinen Güneli ancak hasarın büyük olmadığının görülmesinin ardından panik halinin aşıldığını söyledi.

Güneli, "Bazı iptaller olduğunu duyduk ancak biz iptal almadık. Yunan adaları bayramda da talep görmeye devam ediyor. İlginin yüksek olduğunu görüyoruz." diye konuştu

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 10 GÜN OLABİLİR!

Normalde Kurban Bayramı tatili afere günüyle birlikte 4.5 gün olarak kutlanıyor. Hem kamu hem de özel sektörde Kurban Bayramı tatili arefe günü öğlen saatlerinde başlıyor. Yani bu yıl için Kurban Bayramı tatili 31 Ağustos 2017 Perşembe günü öğlen saatinde başlayacak. Ancak 2017 yılı  Kurban Bayramı takviminde bir de sürpriz var. O da 30 Ağustos. Arefe gününden bir gün önceye denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı da resmi tatil takviminde yer alıyor. 30 Ağustos'un denk gelmesiyle Kurban Bayramı tatili 6 güne çıkıyor. Devlet memurları ve özel sektör çalışanları için arefe gününün yarım gün değil tam gün tatil olması bekleniyor.

Turizmcilerin son dönemde artan  Kurban Bayramı tatili 10 gün olsun beklentisi de hükümetin gündeminde. 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndan öncesi iki günün hükümet tarafından bayram tatiline dahil edilmesi halinde Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkabilir. Hükümetin tatil süresini uzatması durumunda Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü başlayıp, 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek. Çalışanlar böyle bir durumda 5 Eylül 2017 Salı günü işbaşı yapacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 17:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83