TÜRKİYE RUSYA HATTINDA ÖNEMLİ HAFTA

Türkiye-Rusya ilişkilerinde önemli bir hafta başlıyor. Türkiye'den Rusya'ya bakan düzeyinde ziyaret gerçekleşiyor.

TÜRKİYE RUSYA HATTINDA ÖNEMLİ HAFTA

 Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin bu akşam Moskova'ya gidiyor. TürkRus.com'da yer alan habere göre, 26 Temmuz'da başlayacak olan resmi temasların 27 Temmuz'da bitirilmesi bekleniyor.

banner111
Canikli ve Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç başkanlığında 26 Temmuz Salı günü önce heyetler arası görüşmeler gerçekleşecek. Burada, ilişkileri "kriz öncesi döneme" döndürmenin altyapısı ele alınacak.

Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin hem Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, hem de Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile ayrı ayrı görüşmeler yapması bekleniyor.

TürkRus.Com’a bilgi veren bir kaynak, uçak krizi sonrası Rusya’nın tek yanlı yaptırım kararı kapsamında dondurulan hükümetler arası ekonomik-ticari işbirliği görüşmelerinin yeniden başlayacağını, Karma Ekonomik Komisyon toplantıları için hazırlık yapılacağını,  Türk Akımı ve Akkuyu dahil ortak enerji projelerinden Türk sebze-meyve ürünlerine uygulanan yasağa kadar pek çok başlığın ele alınacağını söyledi.

Bu arada Rus tarafı için birinci derecede öncelikli olan, “Türkiye’ye charter seferlerine izin verilmesi için Rusya vatandaşı turistlerin güvenliğine dair ek önlemler alınması ve garantileri verilmesi” konusunda da Türk heyetinin Moskova’da ilk elden açıklama yapması bekleniyor.

Türk bakanların Moskova ziyareti, ağustos ayının ilk haftasında Putin ile Erdoğan’ın Soçi’de yapmaları beklenen ikili zirveye hazırlık teşkil etmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 11:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83