Türkiye ve Güney Kore arasında turizm köprüsü kurulacak

Güney Kore Oteller Birliği ve Güney Kore Turizm Üniversitesi yetkililerinden oluşan Güney Kore heyeti, Türkiye-Güney Kore arasında turizm işbirliğini geliştirmek için Antalya’ya geldi.

Türkiye ve Güney Kore arasında turizm köprüsü kurulacak
 Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiği Güney Kore’de işbirliği protokolü imzaladığı Güney Kore Oteller Birliği ve Güney Kore Turizm Üniversitesi yetkililerini Antalya’da ağırladı. Kore Oteller Birliği Güney Kore Oteller Birliği Başkanı Yoo Yong-Jong, Genel Sekreteri Jung Oh-Sup Güney Kore Turizm Üniversitesi’nden Prof. Dr. Park Mi-Sun ve Güney Kore Turizm Organizasyonu Müdürü Lee Jae-Sang’dan oluşan heyet, 3 gün boyunca Antalya’da çeşitli görüşmeler yaparak incelemelerde bulundu. 
Güney Kore heyeti, ilk olarak Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel ile bir araya gelen heyet, yapılacak ikili anlaşmaları ve öğrenci değişim programları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Koreli turizmciler, Turizm Fakültesi’nde kendileri için yapılan sunumda üniversitenin verdiği turizm eğitim hakkında bilgi sahibi oldular. Rektör Mustafa Ünal ve Dekan Beykan Çizel, Güney Kore Turizm Üniversitesi ve Güney Kore Oteller Birliği ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

Oteller ile işbirliği 

Akdeniz Üniversitesi’ndeki görüşmelerini bitiren Güney Kore heyeti daha sonra sırasıyla Regnum Carya ve Champion Holiday Village’i ziyaret ederek, işbirliği protokolü imzaladı. Heyet ilk olarak Belek’te yer alan Regnum Carya’nın Asya ve GCC Market İş Geliştirme Direktörü Oğuzhan Alp ile bir araya geldi. Güney Kore heyeti, Regnum Carya’yı gezerek oteli yakından tanıdı. Ziyaret sonunda Regnum Carya ve Güney Kore Turizm Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza sonrası Prof. Dr. Park Mi-Sun ve Oğuzhan Alp, iki ülke arasındaki turizm ve eğitim alanlarındaki işbirliğinin daha da gelişmesini diledi. Güney Kore Heyeti, daha sonra Antalya-Kemer’deki TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ın sahibi olduğu Champion Holiday Village’e geçti. Güney Kore Turizm Üniversitesi ve Champion Holiday Village arasında da işbirliği protokolü imzalandı. 

“Bu ziyareti önemsiyoruz” 

Güney Kore heyetini Antalya’da ağırlayan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Türkiye, dünyanın hemen hemen her ülkesinden turist ağırlıyor. Bu nedenle her ülke ile yakın ilişkiler içinde olmayı önemsiyoruz. Güney Kore de Türkiye’yi seven Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen bir ülke. Güney Kore ile Türkiye arasında bir turizm ve eğitim köprüsü oluşturmak istiyoruz. Bu noktada Güney Kore heyetinin Antalya’yı ziyaret etmesini önemsiyoruz. Yapılan anlaşmalarla Türkiye ve Güney Kore ilişkilerine de bir değer katmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu. 
Antalya’nın turistik değerlerini de ziyaret ederek Güney Kore heyet ise her fırsatta Antalya’nın çok güzel bir şehir olduğuna değinerek, Türkiye-Güney Kore ilişkilerinin daha da gelişmesini istediklerini dile getirdiler. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 13:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83