'TÜRKİYE'YE GİTMEYİN' ÇAĞRISINA TURİZMCİ TEPKİLİ

TÜROFED BAŞKANI OSMAN AYIK:Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rusya'nın, “Türkiye’ye gitmeyin” kararının hızlı ve ani alınan bir karar olduğunu, ilerleyen günlerde bu konunun tekrar gözden geçirileceğini umduğunu söyledi.

'TÜRKİYE'YE GİTMEYİN' ÇAĞRISINA TURİZMCİ TEPKİLİ

 Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Türk F16'ları tarafından düşürülen Rus SU-24 tipi savaş uçağının ardından Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krize hazırlıksız yakalandıklarını söyleyen Osman Ayık, seçimlerin ardından başka beklentilerinin olduğunu ancak düşürülen uçakla gündemin hemen değiştiğini söyledi. Rusya’nın Türkiye ile olan ikili ilişkilerine de değinen Ayık, “Rusya bizim en önemli partner ülkelerimizden birisidir. Birçok alanda işbirliklerimizin olduğu bir komşumuz. Turizmde bunun içerisinde önemli bir yer tutuyor. Yaklaşık 30 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Enerji alanında ciddi projelerimiz var. Uzun yıllara dayanan bir ilişki süresi var” dedi.

banner111
“TÜRKİYE RUSLARIN EVİ GİBİYDİ”

Birçok Rus vatandaşının ilk tatil deneyimini Türkiye’de yaşadığını, bu nedenle Türkiye ve özellikle Antalya’yı evleri gibi hissettiklerini belirten Ayık, ilişkilerin bir anda yok edilmesinin kolay olmadığını söyledi. Her iki ülkenin de itidalli davranarak olayı unutması gerektiğinin altını çizen Başkan Ayık şöyle konuştu: 
“Turizm alanında son 20 yıl içinde birçok Rus vatandaşı ilk tatil deneyimlerini Türkiye’de yaşadılar. Türkiye onlar için neredeyse evleri gibi hissettikleri bir tatil beldesi gibi gelmişti. Özellikle Antalya Rusya’nın herhangi bir eyaleti gibi görünüyordu. Evleri gibi gidip tatil yapacakları gibi bir yerdi onlar için. İlişkileri bir anda yok etmek kolay değil. Yapılması gerekenler bellidir. Her iki tarafında itidalli davranması bir an önce yaşanması arzu edilmeyen bu olayın bir an önce unutulması ve iki ülke arasındaki ilişkiler üzerinde belirleyici rol oynamasını sağlamak lazım. Bu konuda dış işleri bakanları görüştü ve bunu olumluya yormak istiyoruz.”

ANLIK HIZLI ALINAN BİR KARAR”

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “Türkiye’ye gitmeyin” çağrısının anlık, hızlı alınan bir karar olduğu değerlendirmesini yapan Ayık, “Türkiye’ye gidilmemesi yönünde bir açıklaması oldu. Buna bağlı olarak da bazı uçuşlar bugün yapılmadı. Türkiye ile ilgili alınan tatil paketlerinin bir kısmının iptal edildiği ve yeni satışlarında ileriki bir tarihe kadar durdurulduğu yönünde bilgiler var. Bunlar anlık, hızlı alınan kararlardır. Bu kararların ilerleyen günlerde tekrardan gözden geçirileceğini düşünüyoruz. Uzun vadede alınacak kararların önemli olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 10:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83