Ünlü Analist Alanya'yı yazdı

Enuygun.com'un analisti Tuğba Hacıbayramoğlu sonbaharda deniz tatili yapabilecek yerleri açıkladı. Yazıda Alanya'ya da yer verildi.

Ünlü Analist Alanya'yı yazdı
Yazın tatil yapamayanlar ya da denize doymayanlar için sonbaharda denize girilebilecek çok güzel yerler var. Üstelik bu dönemde daha uygun fiyata uçak bileti bulabilir hatta yurt dışında bazı yerlere vizesiz gidebilirsiniz. Her ay 300 binin üzerinde bilet satışı gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük uçak bileti satış sitelerinden Enuygun.com'un analisti Tuğba Hacıbayramoğlu sonbaharda deniz tatili yapılabilecek yerleri açıkladı. Hacıbayramoğlu'nun sonbaharda denize girilebilecek yerleri sıraladığı liste şöyle;

Kıbrıs

"Kıbrıs’ın en hareketli yeri Girne, ancak adanın diğer kısmı Bafra Bölgesi de muhteşem deniziyle dikkat çeken bir yer. Üstelik son yıllarda buraya çok güzel yeni oteller de açıldı. Ekim ayı için uygun fiyatlı uçak bileti de bulabilirsiniz. Otel fiyatları da okullar açıldıktan sonra ucuzluyor. Ekim ayının sonuna kadar rahatlıkla denize girebileceğiniz Kıbrıs’ta fırsatınız olursa adanın en uç noktası Karpaz’ı ziyaret edin. Doğası bozulmamış bu bölgede denize girmek ayrı bir keyif olacaktır. Girne’ye gidecekseniz de Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, St Hilarion Kalesi, Batık Gemi Müzesi, Hz. Ömer Müzesi gibi yerler gezilebilir.

Alanya

Alanya’da Eylül ayı ile birlikte deniz daha da güzelleşir. Yazın o bunaltıcı sıcakları yerini rahatlıkla denize girebileceğiniz güzel sıcaklara bırakır. Deniz daha berrak ve dalgasız olur. Okullar açıldığı için haliyle fiyatlar da ucuzlar. Alanya’da 5 yıldızlı büyük ve lüks otellerde konaklayabileceğiniz gibi şehir merkezindeki küçük 2-3 yıldızlı otellerde de kalabilirsiniz. Fırsatınız varsa Damlataş Mağarasını, Dimçay’ı, Arkeoloji Müzesi’ni, Tersane’yi gezin ve mutlaka Alanya Kalesi’nden güneşin batışını izleyin.

Kotor-Budva

Hem denize gireyim hem de vizesiz bir yer olsun diyorsanız Karadağ’ın dünyaca ünlü turistik bölgesi Kotor ve Budva’yı da tercih edebilirsiniz. Ortaçağ esintileri taşıyan bu iki şirin şehirde aynı zamanda Adriyatik Denizi’nde denize girmenin keyfini yaşarsınız. Kotor ve Budva’ya gitmek için Karadağ’ın başkenti Podgorica’ya uçmanız gerekiyor. Karadağ Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

Datça

Datça bahar aylarının en güzel yaşandığı bölgelerimizden biri. Ilıman havası nedeniyle de Kasım ayına kadar denize girmeniz mümkün. Son yıllarda büyük şehirlerden kaçmak isteyenlerin adresi Datça, Eylül ayında herkesin birbirini tanıdığı küçük bir balıkçı kasabası havasına bürünür. Selimiye Köyü, Bozburun, Palamutbükü gibi yerler yazın kalabalık oluyor. Eylül ayında burası sakinleşmeye başlar. Datça için en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı’dır. Havalimanından otobüsle Datça’ya seferler yapılıyor. Eylül ayının son haftalarından itibaren fiyatlar ucuzlar. Özellikle doğa yürüyüşü yapmak ve fotoğraf çekmek istiyorsanız şimdi tam zamanı".

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 17:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83