Yeni: Askıda olmayanlar ne olacak?

Yeni: Askıda olmayanlar ne olacak?
HOTED Onursal Başkanı ve Alanya Adres Yazarı Hakan Halit Yeni, "En azından askıdakiler için hele şükür demiştik. Ama bu seferde karşımıza başka bir mesele çıktı" dedi.

Yeni konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy müjdeyi verdi: Kısa çalışma ödeneğinden askıdaki turizm personelleri de yararlanabilecek''dedi. Yüz binlerce turizm emekçisinin yüreğine su serpti.

En azından askıdaki gruplar için şimdi işletmecilerimizi görelim. Şimdi sıra isletmecilerimizde. Onlarda üzerlerine düşeni yaparlarsa, zor durumda olan yüz binlerce emekçi kardeşlerimiz rahat bir nefes alacakmış gibi görünüyor. Bu son derece olumlu bir gelişme.

Şimdi asıl mesele işletmecilerimiz de, bakalım askıdaki elemanlarının tamamını çağırarak girişlerini yapıp, müracaat edeceklermi? Bunu hep birlikte göreceğiz...

Ama... askıda olmayan turizm emekçilerinin azımsanamayacak kadar fazla olabileceğinin de altını çizmekte yarar görüyorum. Örneğin sezon sonu ne anlama geldiğini bilmedikleri evrakları imzalayıp, çıkışları verilmiş olabilir. Yada farklı sebeplere bağlı olarak çıkışlarını almış olabilirler. İş değiştirmiş olabilirler. Veya bilerek çıkartılmış olabilirler.

ŞİMDİ BU İNSANLAR NE YAPACAK, NEREDEN YARDIM ALACAK, KİM KİME, NEREYE DERTLERİNİ ANLATACAKLAR..???

Bu seferde karşımıza böyle büyük bir sorun çıkacakmış gibi görünüyor. Başka bir söylemle askıda olmayan işsiz turizm emekçilerinin, askıda olanlardan daha fazla yada neredeyse eş değerde olma ihtimali çok yüksek gibi görünüyor. İki günden bu yana farklı turizm bölgelerimizden bir çok emekçilerle, yönetici kadrolarıyla ve ilgili meslek örgütleriyle görüşmem sonucunda şimdilik edindiğim izlenimler bu yönde. Ama inşallah yanılıyoruzdur...

Şimdi soru şu: Bu durumda ne olacak, bu insanları ne yapacağız, kim yardım edecek, nereden yardım isteyecekler ve bu emekçileri bütün bu konuların, bu başlıkların neresine koyup, yerleştirip, yorumlayacağız..?

İşte yıllardır anlatmaya çalıştığımız konulardan biride bu. Devletin doğru düzgün bir turizm politikası olmazsa bu karışıklıklar, belirsizlikler, keyfiyetler böyle sürer gider... Her zaman ki gibi olan yine garibana, emekçiye olur." 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 10:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83