Yücel'den yeni rekor sözü

Alanya Belediye Başkanı ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Adem Murat Yücel, acente temsilcileriyle görüştü.

Yücel'den yeni rekor sözü

Alanya Belediyesi ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya turizmini besleyen acente temsilcileri ve tur operatörleriyle Antalya’da istişaredeydi.

ALANYA Belediyesi ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Adem Murat Yücel, turizm sezonu öncesinde Alanya bölgesine turist getiren acente temsilcileri ve tur operatörlerini ziyaret etti. ALTAV ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu’nun eşlik ettiği ziyaret turunda Gazipaşa Havalimanı’nın (GZP) daha etkin kullanımı, erken rezervasyon rakamları, sezon öncesi Alanya’da yapılan hazırlıklar konuları üzerinde duruldu.

‘1 MİLYONDAN FAZLA YOLCU GETİRDİLER’

Coral Odeon’un 2018 yılında Antalya’ya 1 milyon 377 bin yolcu getirdiğini söyleyen ve kurulan temaslar hakkında bilgi veren Başkan Yücel, firma yetkilileri Ozan Somaklar ve Koray Çavdır ile görüştüklerini, GZP’ye 90 bin yolcu taşıyan firmanın 2019’da da operasyonlarını sürdüreceği bilgisini aldıklarını söyledi.

‘ZOR ZAMANLARIMIZDA YANIMIZDA OLDULAR’

Başkan Yücel, açıklamasının devamında şunları söyledi: Tez Tour Genel Müdürü Sezgin Özer ile GZP’ye uçmaları konusunda görüşme yaptık. 2018’de Antalya’ya 568 bin yolcu getirmişler. Meeting Point FTI ise Almanya pazarının en büyüğü. 2018’de Türkiye’ye 1 milyon 10 bin yolcu taşımışlar. Kriz döneminde dahi büyüyen firma Türkiye’nin zor döneminde operasyonlarını hiçbir zaman kesmeyerek desteğini göstermişti. Alanya’da otel yatırımları da var. 2019 için hedef büyüterek 1 buçuk milyon yolcu sayısına ulaşmayı planlıyorlar. Almanya’dan GZP operasyonlarını Corendon Havayolları ile yapıyorlar.

‘İLK KEZ BİR YEREL YÖNETİCİ ZİYARET ETTİ’

Summer Tour Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ahmetoğlu da turizm sektöründe Alanya’nın önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. 2018’de 358 bin yolcuyu Türkiye’ye taşımışlar. Azerbaycan’dan GZP’ye yaz-kış operasyonlarını sürdürüyorlar. İlk defa bir yerel yöneticinin kendilerini ziyaret ederek onurlandırdığını ve bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Biz de karşılıklı memnuniyetimizi ifade ettik.

‘HOLLANDA’DA REZERVASYONLAR ARTTI’

GZP’nin açılma ve gelişme sürecinde başrol oynayan Corendon firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ile de oldukça verimli bir görüşme yaptık. Corendon Hollanda’nın en büyük tur operatörü. 2018’de 173 bin yolcuyu Antalya’ya taşımışlar. Hollanda ve Almanya’dan GZP’ye uçuşları sürüyor. Hollanda’da rezervasyon rakamlarının oldukça yüksek olduğunu öğrendik.

‘YENİ REKORLAR KIRACAĞIZ’

Bundan sonra acente temsilcileri ve tur operatörleriyle daha fazla dirsek temasında bulunacağız. Bu temaslar bölge turizmi adına oldukça faydalı. Turizm sektöründen ekmek yiyen şehrimizde 2019’da daha fazla turist ağırlayarak yeni rekorlar kırmayı, esnafımızın hak ettiği kazancı sağlamasını hedefliyoruz. Mutlu esnaf, mutlu aileler ve güzel yarınlar için çalışıyoruz.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 16:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83