Zavlak'tan kritik plaj büfeleri açıklaması

Alanya Milliyetçi Hareket Partisi'nin sevilen isimlerinden Hacı Mevlüt Zavlak son günlerin tartışma konusu olan plajlar ve toplu taşıma hakkında bir yazı yazdı.

Zavlak'tan kritik plaj büfeleri açıklaması
Zavlak'ın açıklamarı şu şekilde:

2000'li yıllarda plaj büfesi işleten birisi olarak son günlerde gündemde olan halk otobüsleri ve plaj büfeleriyle ilgili birkaç cümlede ben yazmak istiyorum.

Alanya Turizmi'nin Türkiye de ve Dünya da marka olması sağlayan şey onlarca yıllık emek ve tecrübedir. Turizm konusunda çevremizde bir örnek olmadığından Alanya olarak birçok seyi deneyerek tecrübe ettik. Bu durumun kötü sonuçlarını da yaşadık. Alanya geldiği bu noktayı tesadüfen yakalamış değildir ve onca emeğin getirisini geçmişte yapılmış hataları tekrar ederek heba edecek lüksede sahip değildir.

2000'li yıllarda plaj büfesi işletirken seyyarlardan ve örgütlenmiş hırsızlardan vede hanutçulardan çok çektik. O zamanlar özel güvenlik şirketleri olmadığından Alanya Belediyesi'nin zabıta ekibinden seçilmiş gözü kara bir ekip plajları kontrol altında tutmaya çalışıyordu. Plajlara yerleşmiş olan seyyar ve hırsız tayfası tarafından defalarca tehdit darp ve arabalarının yakılmasına kadar uzanan olaylar yaşamalarına rağmen geri adım atmayan bu ekip ve bizim gibi kavgayı göze alabilen ve sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olan büfe işletmecileri defalarca karakolluk olarak turizmin katili bu adamları plajlardan uzak tutmaya çalıştık. O dönemde Ali Rıza Gündoğmuş gibi sehrin sevilen isimlerine de bu konudaki dik duruşlarından ötürü saldırılar yapılmıştı.
Netice başta bu konudaki kararlı mücadelenin arkasındaki isim olarak Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Devlet Babanın da katkılarıyla bu yapı plajlardan söküldü. Bu gün Alanya plajlarında onbinlerce insan aynı anda huzurla güneşin ve tatilin tadını çıkarabiliyorsa o günlerde verilen mücadelenin sonucudur.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in dikkat çekmeye çalıştığı konuda yine aynı konudur. Zira endişe edilen şey toplu taşıma gibi hergün binlerce insanın temas ettiği bir alanın turizm sürekliliğinden bi haber olan insanların eline geçmesidir. Çünkü turizm restorantdaki garsondan otel sahibine hatta halk otobüsünü kullanan şöförden şehrin eczacısına kadar bir bütündür ve bir tanesinin bozulması bütünü sekteye uğratır. Türkiyenin içinde bulunduğu durumu düşünürsek zaten güç bela ayakta durmaya çalışan turizm sektörünün yeni sıkıntıları kaldıracak gücüde yok. Bana göre Yücel'in bu konudaki haklı uyarısı da ileride yaşanacak olası sıkıntıların önünü şimdiden kesmek içindi ama bazı kesimler tedbir almak yerine işin siyasi rantının peşine düştüler.

Memleketin en yetkili ağzından turizmin kurtuluş reçetesi olarak duyduğumuz 'komşunu da al gel' den sonra bunada şaşırmadım doğrusu.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 15:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83