'ZOR BİR SEZONU GERİDE BIRAKTIK'

Zor geçen bir sezonu geride bırakmaya hazırlandıklarını belirten ALTSO Başkanı Şahin, sektörün gelişmesine katkı sağlamak için hep birlikte çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

'ZOR BİR SEZONU GERİDE BIRAKTIK'
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) Travelife sisteminin tanıtımı ve uygulamayla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Odanın meclis salonunda düzenlenen toplantıya ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile turizmciler ve acenta temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şahin, Rusya'da meydana gelen ekonomik kriz, son dönemlerde yaşanan siyasi belirsizlik ve terör olayları nedeniyle herkes için çok zor geçen bir sezonun sonuna yaklaştıklarını söyledi. Şahin, "Önümüzdeki sezonlarda da bu gibi sıkıntıların yaşanmaması, rahat bir sezon geçirebilmemiz için hepimizin üzerine çok büyük görevler düşüyor.  
  
Bu çalışmalarda her zaman olduğu gibi bundan sonra da sektörün gelişmesine katkı sağlamak için hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu amaçla geçen yıl faaliyetlerine başlayan ortağı olduğumuz 'Sustour Projesi'nin faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyoruz. Uluslararası bir konsorsiyum tarafından yürütülen bu projede odamız, Hollanda, Fransa ve Bulgaristan ile ortak olarak İngiltere Tur Operatörleri Birliği tarafından hazırlanmış olan Travelife Sistemi'ni ülkemize adapte ederek yaygınlaştırmak üzere çalışıyor. Travelife Sistemi, tur operatörleri ve seyahat acentalarına sosyal ve çevresel etkilerini sürdürülebilirlik kriterleri ekseninde yönetme ve iyileştirmeleri konusunda yardımcı olmak için hazırlanmış, uluslararası kabul görmüş bir sistem. Seyahat acentaları ve tur operatörleri turizm sektöründe kilit rol oynuyorsunuz. Bu eşsiz konumları dolayısıyla turistlerin seyahat ettikleri destinasyonların çevre ve kültürünün korunmasının yanı sıra sosyal haklar ve insan haklarının desteklenmesi yönünde de önemli görevler üstleniyorsunuz. Biz ALTSO olarak, bu çalışmalarla Alanya'nın ülkemizde turizme ilk başlayan yöre olması ve turizmin bölge ekonomisindeki önemi nedeniyle sektörde yaşanan gelişmelerin gerisinde değil, her zaman ilerisinde olması gerektiğine inandık. Bu amaçla çalışmamızla üyelerimizi bilgilendirmek ve sektörde hep bir adım ileriye gidebilmek için hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi. 
 
'EĞİTİM VERMEYE HAZIRIZ'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALAKÜ) Öğretim Üyesi Murat Yetkin de, "Turizm dünyanın en dinamik sektörü. Günlük işlerimizi çözerken, bunun yanında dünyada ne olduğuna da bakmak gerekiyor. ALTSO, Türkiye'deki ortağımız olarak gözüküyor. Bu kadar ticaret odası varken Alanya'nun bunu başarmış olması çok önemli. 2020'lerde artık destinasyonların sürdürülebilirliği konusu konuşulacak. Bununla ilgili projeler var. Travalife Sistemi, sürdürülebilirliğin enstrümanlarından birisi. Bu sistemle kendinizi eğitime alabiliyorsunuz, ölçebiliyorsunuz. Size getirilen rehberlik sayesinde kendi uygulamalarını başlatabiliyorsunuz. Sisteme giriş üyeliği için para ödenmesi gerekmiyor. Hatta işi daha da ileriye götürüp uygulamalar yapıp sisteme yükleyip belge sahibi de olabiliyorsunuz. Biz bununla ilgili eğitim vermeye hazırız. Sistemin nasıl çalıştığı, neler istendiği gibi konularda sizleri ziyaret edip danışmanlık konularında yardımcı olabiliriz" şeklinde konuştu.

'TURİZME KATKI SAĞLAYACAK'

ALTSO'nun da ortağı olduğu Türkiye’deki seyahat acenteleri ve tur operatörlerine yönelik hazırlanan Turizm Sektöründe Sürdürülebilirlik Eğitim ve Değerlendirmeleri Sistemi'nin (Seyahat Acentaları için Travelife) Türkiye’ye adaptasyonunu hedefleyen 'Sustour Projesi' 2 yıl sürecek. Uluslararası bir konsorsiyum tarafından Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle yürütülmekte olan proje, Alanya'nın ve Türkiye turizm sektörünün gelecek yıllarda hızla gelişmesine katkı sağlayacak. Bu sistemde ALTSO, yürütmekte olduğu projeye üyelerinin de dahil olmasını sağlayacak. 


Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 18:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83