Alanya'dan Taşeli turu

Torosların zirvesinde, Taşeli bölgesi de denilen yerleşim yerleri Taşkent, Avşar, Çetmi, Sarıveliler, Göktepe, Ermenek ilçe ve beldelerine yapılan iki günlük gezi olumlu izlenimlerle tamamlandı.

Alanya'dan Taşeli turu
Alanya Konyalılar Karamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Şahin ve yönetim kurulunun organize ettiği etkinliğe yaklaşık kırk kişi katıldı. İki gün devam eden etkinlik kapsamında, Taşkent, Ermenek, Göktepe ve Sarıveliler  ile bu bölgede bulunan Çepni, Kötistan, Büğülü baba, Zeyva pazarı ve Ermenek Turkuaz Baraj gölü gezileri de gerçekleşti ve Sarıveliler Karacaoğlan Kiraz Festivali ne de konuk olan ekip, bol bol kiraz almayıda ihmal etmedi.

Taşkent, Sarıveliler ve Ermenek Belediye başkanları da Alanyadan giden misafirleri karşılayıp, konuk ettiler. Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan  ve Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak da, bölge tanıtımı çin mücadele ettiklerini, ifade edip bu yönde yeni projeler hayata geçirme çabası içind eolduklarını ifade ettiler. Başkanlar, daha çok misafiri bölgede ağırlamakdan mutlu olacaklarını dile getirdiler. 
Ermenek de bulunan , Ermeken Turkuaz Baraj göünde yapılan tekne turlarıda büyük ilgi gördü. Doğal güzllikler arasında kıvrılarak uzayan kanyonlarda gerçekleşen tekne turuna katılanlar tam puan verdi. Zeyve pazarında ise alış veriş yapan katılımcılar, Sarıvelilerde bol bol kiraz satın almayı, Büğülü baba da şifalı olduğu ifade edilen kaynayan çamurlara ellerini ayaklarını sokmayı, Köristanda tarihi kaya mezarlarını ve harika doğayı izlemeyi , Çepni şelalesinin önünde yayıkta taze yayılan ve köyl kadınlar tarafından taze hazırlanan gözlemeyi yemeyide ihmal etmediler. 

Bu arada Sarıveliler Karacaoğlan Kiraz Festivaline , yeni parti kuracağıda ifade edilen eski Başbakan , yöre insanı Ahmet Davutoğlu da eşi Sera Davutoğlu da katıldı. Kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, şölene katılan bölge halkından bol bol alkış aldı. 

Dernek Başkanı Hüseyin Şahin, bölgenin tanıtımı için yapılan etkinliğe katılan seçkin konuklara teşekkür  ederek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. Şahin, yakın zamanda birde Karaman , Ayrancı bölgesine, Atatürkün dedesinin topraklarına gezi düzenleneceğini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 14:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83