BİR KAP SU BİR KAP YEMEK KAMPANYASI

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarına yönelik ‘1 kap su 1 kap yemek başka sizden ne isterim ki” kampanyası başlattı.

BİR KAP SU BİR KAP YEMEK KAMPANYASI

 Şehrin muhtelif yerlerine asılan afiş ve bilbordlarla halkı duyarlı olmaya çağırdıklarını belirten Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz, “İçinde bulunduğumuz yazın en sıcak günlerinde, canlıların su ihtiyaçlarında da bir artış olmaktadır. Özellikle sokaklarda sahipsiz olarak barınmaya çalışan ve yaşam savaşı veren, can dostlarımız olan kedi ve köpekler başta olmak üzere, kuşlar ile birlikte bütün canlıların ihtiyaçlarının giderilebilmesi anlamında, su ve yiyecek ile doldurulmuş kapların bu canlıların ulaşa bileceği ve barınabileceği yerlere konulması önem arz etmektedir.” dedi.

banner111
BİR KAP SU, BİR KAP YEMEK KOYALIM

Vatandaşların duyarlı olmalarını isteyen Veteriner İşleri Müdürü Yavuz, “Beraber yaşadığımız diğer canlılar için bir pet şişe suyu, bir tas mamayı ve bir tas mamayı sokakların uygun yerlerine çevre kirliliğine neden olmayacak şekilde koymalarını, bunları takip ederek doldurmalarını rica ediyoruz. Mama verirken sadece hayvanların yiyebileceği gıdaları tercih etmeliyiz,  insan gıdası olan yiyecekleri vermemeliyiz. Suyu da günlük olarak tazelemeli ve kapları da temiz tutmalıyız. Bu hususların vatandaşlarca da bilinirliğinin artmasını sağlamak amacı ile afiş ve billboardlar hazırlayarak şehrimizin muhtelif yerlerine asmaya başladık. Afiş ve billboardlar da ‘1 kap su 1 kap yemek başka sizden ne isterim ki” sloganı ile duyarlılık oluşturmaya ve vatandaşların hayvanların ihtiyaçları konusunda yardımcı olmalarını sağlamaya çalıştık. Bütün vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaya ve hayvanlara karşı daha yardım sever olmaya çağırıyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 16:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83