Tek'e niyet 3'e kısmet

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 çocuk çağrısı üzerine çocuk yapmaya karar veren ailenin üçüzleri oldu

Tek'e niyet 3'e kısmet

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'en az 3 çocuk ' çağrısı üzerine ikinci çocuklarını dünyaya getirmeye karar veren ailenin üçüz kızları oldu. 7 aylık doğan bebekler, ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. 

banner111
Antalya'nın Demre ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en az üç çocuk isteğini yerine getirmek için ikinci defa çocuk sahibi olmak isteyen Çıralı ailesi büyük sürprizle karşılaştı. 7 yaşında erkek çocuğu olan çiftin, üçüz kızları oldu. Ayakkabı tamircisi 38 yaşındaki Önder Çıralı ve eşi ev hanımı Cemile Çıralı'nın üçüz kızları Mayıs ayında hayata gözlerini açtı.

"Cumhurbaşkanımız istedi, niyet ettik üçüz oldu"
Çıralı çifti, hem erkek çocuğa hem kız çocuklara sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğini yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını da söyleyen baba Önder Çıralı, "Cumhurbaşkanımız dedi ki ‘3 çocuk yapın’ biz de niyet ettik. Allah'ın takdiri, üçü bir arada oldu ve prematüre olarak 7 aylıkken doğdular" dedi.

Üçüzler ciddi sağlık sorunları yaşıyor
Şuanda 5 aylık olan Çıralı ailesinin üçüzleri, ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. 7 aylık prematüre doğan kızlarının sağlığı için canla başla mücadele eden baba Çıralı, "45 gün yoğun bakımda yattık. Kalplerinde hafif üfürme delikler var. Gözlerinde ropları var, ciğerler az gelişmiş. Ayda 2 defa bazen 3 defa Antalya’ya gidiyoruz doktora. Biraz zor oluyor, araç sıkıntısı yaşıyoruz. Sağ olsun kaymakamlığımız burada elinden geldiği kadar destek veriyor ama yetmiyor" diye konuştu.

Masrafları, ayakkabı tamircisi babayı zorluyor
Çocukların masraflarının zorladığı ifade eden baba Çıralı, yaşadıkları sıkıntılı günleri ise şu sözlerle anlattı:
"Ayakkabı tamirciliğiyle uğraşıyorum. İmkanlarım kısıtlı. 150 kilometre uzaklıktaki Antalya’ya gidiyorum. O da aşırı derecede imkanlarımızı zorluyor. Çocukların bakım masrafları da etkiliyor. Bir paket bez 3 gün gidiyor. Mamamız iki gün gidiyor, bir kiloluk mama 60 TL. Bazen özel mama almak zorunda kalıyoruz, gaz sıkıntımız var. Sabahlara kadar uyuyamadığımız oluyor"

"Zorluklarla beraberce savaşıyoruz"
Anne Cemile Çıralı ise, üçüz çocuğunun olmasının güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, "Üçüz doğurmak güzel bir duygu. Tabi korka korka bu aşamaya geldik ama çok güzel bir duygu. Allah'ın izniyle dünyaya geldiler. Nasipleri varmış dünyaya geldiler. Biz de beraberce zorluklarıyla savaşıyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 12:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83