Alanya'daki cinayetle sonuçlanan saldırıyla ilgili şok iddialar

Asayiş

Alanya’da geçtiğimiz hafta hal kavşağı civarındaki bir emlak ofisinde yaşanan ve genç bir kadının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı saldırı olayıyla ilgili çarpıcı iddialar ortaya çıktı. Evinde erkek yeğenini yaralayıp ardından emlak ofisine giderek diğer yeğeni Deniz Şişman’ı katleden ve 2 kişiyi daha yaralayan katil zanlısı İlhan S.’nin eyleminin ardında, biten bir iş ortaklığı ve çözülemeyen mali anlaşmazlıklar olduğu iddia edildi.

Olayda hayatını kaybeden Deniz Şişman’ın kardeşi olan ve aynı zamanda saldırıdan yaralı olarak kurtulan M.İ.Ş., saldırının, zanlıyla aralarında planlanan kritik bir toplantıdan sadece 45 dakika önce gerçekleştiğini öne sürdü.


Başından silahla yaralanan M.İ.Ş., katil zanlısı olan öz dayısı İ.S. ile yaklaşık 1,5 yıl önce iş ortaklıklarını sonlandırdıklarını ve bu tarihten sonra İ.S.’nin kendisine ve sahip olduğu emlak şirketine yönelik “asılsız ve tutarsız iddialarda” bulunduğunu belirtti.

Bu iddiaları sonlandırmak ve adil bir değerlendirme yapmak amacıyla tarafsız kişilerin huzurunda bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını belirten M.İ.Ş., en son toplantı tarihinin 11 Aralık 2025 Perşembe günü saat 11.00 olarak kararlaştırıldığını açıkladı.
Ancak iddialara göre, katil zanlısı İlhan S., gerçeklerin ortaya çıkmasından endişe duyarak toplantının başlamasına sadece 45 dakika kala, yani saat 10.15’te M.İ.Ş.’nin evinin kapısını çaldı. M.İ.Ş. açıklamada, “Kapıyı açar açmaz başıma ateş etmiştir. Mucize eseri hayatta kaldım” ifadelerini kullandı.

M.İ.Ş., saldırının ardından dayısı İlhan S.’nin yaklaşık 500 metre uzaklıktaki emlak ofisine yürüyerek gittiğini ve burada “Hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği canice bir saldırıda” bulunduğunu kaydetti. Saldırıda, M.İ.Ş.’nin ablası olan Deniz Şişman vahşice katledilirken, babası Ş.Ş.’ye ise dört el ateş edildiği belirtildi.

Güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiği bilgisini veren M.İ.Ş., zanlının elinde silahla ofisin diğer odalarında başka kimse olup olmadığını araştırdığını ve ofiste bulunan 18 yaş altındaki bir gencin saklanarak kurtulduğunu ifade etti.


M.İ.Ş., katil zanlısının sosyal medya üzerinden yaptığı iddialara da sert tepki gösterdi. Bu paylaşımların “Gerçekleştirdiği katliamı meşrulaştırmak ve kendini haklı göstermek amacıyla” yapıldığını vurguladı. Açıklamada, “İntihar etmeye karar verdikten sonra sosyal medyada asılsız ve manipülatif ifadeler kullanmıştır. Bu derece ağır iftiraları kabul etmediğimizi kamuoyuyla paylaşmak zorunda hissettik” dedi.

Aile, İlhan S.’nin işlediği adi suç nedeniyle en ağır cezayı alması için adli süreci başlattıklarını ve hukuki mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini duyurdu. Ayrıca, kamuoyunu yanıltıcı, manipülatif ve aileye yönelik her türlü mesnetsiz iddiaya karşı yasal haklarını kullanacaklarını belirtti. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.