Yayladaki evlere hırsız şoku

Asayiş

Alanya'da dün Fakırcalı Yaylası bazı evlere hırsızlar girdi. Erzak çalan hırsızlar akıllara geçtiğimiz aylarda Antalya Valiliği'nin yaptığı terör uyarısını getirdi.

Alanya'nın Fakırcalı Yaylası'nda dün hareketli saatler yaşandı. Yayladaki bazı evlere giren hırsızlar yaşam için gerekli olan bazı malzemeleri ve erzak çaldılar. Birden fazla eve girilmesi ve erzakların çalınması üzerine olay yerine jandarma ekipleri çağırıldı. Ekipler konuyla ilgili soruşturma başlattı.

TERÖR ŞÜPHESİ

Alanya'da hafta sonu yaşanan bu olay akıllara Valiliğin geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayı getirdi. Valilğin yaptığı uyarıda teröristlerin yaylalara inebileceği ve evlerdeki erzak ve benzeri ürünleri alabileceği bu yüzden vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtilmşti. Bu açıklamanın akıllara gelmesi Fakırcalı Yaylası sakinlerini oldukça tedirgin etti. 

Valiliğin geçtiğimiz ay yaptığı açıklama şu şekildeydi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının yerleşim yerlerinden uzak olan ve vatandaşlarımızın yazlık olarak kullandıkları yerlerden hırsızlık yaparak gıda temini yaptıkları bilinmektedir. Güvenlik birimlerimizce alınan tedbirlere ek olarak vatandaşlarımızın yayla evleri ve yazlık olarak kullandıkları evlerde yiyecek-içecek türünden hiçbir gıda malzemesi, tüp ve benzeri eşya bırakmamaları büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz genelinde yürütülen terörle mücadele çalışmaları kapsamında halkımızın bu ve benzeri hususlarda göstereceği hassasiyet, önemli başarıların elde edilmesine vesile olmaktadır."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.