AGC üyelerinden Syedra Antik Kenti ve gece müzeciliği keşfi

Gündem

AGC üyeleri, Syedra Antik Kenti’ni ziyaret ederek kazı çalışmalarındaki son durumu ve gece müzeciliği uygulamalarını yerinde inceledi.


Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından Syedra Antik Kenti'nin son durumu ve gece müzeciliğinde keşif için gezi düzenlendi. Syedra Antik Kenti'ndeki gezide Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Syedra Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ertuğ Ergürer tarafından AGC üyelerine antik kent gezdirilerek tarihi hakkında bilgiler verildi. Tarihi mozaikler ile zeytin işliğinin ziyaret edilerek işlevi hakkında bilgiler alındığı gezide sütunlu yoldan geçilerek gün batımı izlendi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. 

"ÇOK GÜZEL BİR ALAN ORTAYA ÇIKARILMIŞ"
Gezinin sonunda Seki Mahalle Muhtarı Kerim Toksöz tarafından AGC üyelerine yemek organizasyonu düzenlendi. Yemeğin ardından konuşan AGC Başkanı Gaye Coşkun, "Geçen sene ve bu sene olmak üzere Syedra Antik Kenti'ndeki gelişmeleri adım adım görmeye çalışıyoruz. Her seferinde Ertuğ hoca canla başla, üşenmeden, sıkılmadan bize eşlik ediyor. Normalde insanlar buraya gelip kendi gezebilir ama bizim için zaman ayırıyor. Bunu mesai dışı olarak yapıyor. O yüzden AGC olarak Ertuğ hocaya bize verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz. Asıl daha kıymetlisi de Syedra'nın bu noktaya gelmesindeki en büyük emek Ertuğ hocaya ait. Çünkü inançla ve dirençle buranın aydınlatılması, kazının devam etmesi ile ilgili ısrarcı çalışmalar yaptı, kapılar çaldı. Bu süreçte hep kendisini izledik. Güzel bir noktaya bence çok hızlı bir şekilde geldi. Belki onun kalbindeki kadar hızlı değil ama bize göre, Türkiye ortalamasına göre iyi gidiyor. Dolayısıyla son hali çok güzel olmuş. Bence insanların hem yaşamı hissedebilmesi hem de bu tarihin içinde bir şeyler bulabilecek çok güzel bir alan ortaya çıkarılmış. Ben bütün kazı ekibine Ertuğ hocanın nezdinde teşekkür ediyorum" dedi. Ardından AGC Başkanı Gaye Coşkun tarafından gezi organizasyonuna katkıları için Ertuğ Ergürer ile Seki Mahalle Muhtarı Kerim Toksöz'e plaket takdim edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.