'Alanya'nın yeni çevre yoluna üst geçit şart'

Gündem

Alanya'nın yeni çevre yolunun açılmasından kısa süre geçmesine rağmen kaza haberlerinin ardı ardına gelmesi üzerine vatandaşlar isyan ettiler.

Alanya Ticaret Kavşağı'ndan başlayan yeni çevre yolunun ilk etabı olan kısım Cikcilli-Oba etabı tamamlanarak geçtiğimiz günlerde trafiğe açılmıştı. Alanya trafiğini rahatlatacak olan yeni yolda kısa süre içerisinde bir çok kaza gerçekleşti. Dün akşam saatlerinde de Cikcilli Mehmet Emine Öncü Okulu ile Hacıbaba Mezarlığı arasında bir kaza yaşanmış, okuldan çıkıp evine gitmek isteyen bir öğrenciye araba çarpmıştı.
Kazaların ardı ardına gelmesi üzerine vatandaşlar isyan ederek, yolun tam hazır olmadan trafiğe açıldığını ve üstgeçit yapılması gerektiğini savundular.

VATANDAŞ NE DİYOR?

Alanya'nın en çok takip edilen İnternet Gazetesi olan alanyaadres.com'un Facebook hesabına onlarca vatandaş yorum attı ve konuyla alakalı tepkilerini dile getirdiler. 13 bin 95 takipçisi ile Alanya'nın en büyük ve en önemli sosyal medya sayfası olan alanyaadres.com'un Facebook sayfasına vatandaşlar şu yorumları yaptılar:

Canan Yıldız: Çok doğru soylemişsiniz. Birazda sürücüler dikkat etseler. Yola çıkınca her yer bizim diyen düşüncesiz insanlar var. O kadar hızlı gidiyorlar ki, tabi bazen aşırı hızın sonuda acı oluyor. Biz de bir söz vardı ağır taşı ne yel alır ne de sel.

Asilyas İlyas: Halkın can güvenliğini sağlamadan, üst geçit ve yeterli kaldırım yapmadan, o yolu, sırf siyasi rant ve sömürü için trafiğe açanlar, izin verenler, karar alanlar, o yolun son kontrolünü yapıp, trafiğe açılır olurunu verenlerin hepsi, isterse feriştahın oğlu olsun, y..., ş..., g..., üçkağıtçının, hainin, haram maaş yiyenin önde gidenidir. Sözüm onlara; ipini koparanı memur, zengin evlatlarını siyasetçi yaparsanız, onlarda size böyle üst geçidi olmayan, alt yapısı olmayan yol yapar. Adliyenin önüne, bir iki kişi ölmeyene kadar ışık koymadılar. Eski hastane kavşağı, Kipa kavşağı, Alanyum kavşağı, özellikle Metro kavşağı berbat. Işıklar doğru düzgün çalışmıyor. Işıklarda yayalar için dakika yok. Biz nerden bilelim o ışıkların ne zaman yanacağını, yola adımını atıyorsun, pat diye ışık yanıyor yüzlerce araç üzerinize sürüyor. Araç için dakika koymuş, yaya için hiç bir b.. yok. Bu Alanya'nın her türlü yönetimi berbat. Uganda Cumhurbaşkanı gelse, çok daha iyi yönetir. Bir de kalkmış 'il olalım' diyorlar. Alanya'nın iki katı büyüklüğünde ki, Manavgat'ı hiç görmemişler galiba, koca Manavgat duruken, inşaat ve bina çöplüğü ile il olamazsınız.

Lütfi Gülten: Ben bugün sesimi yükselttim diye gorevli polis nerdeyse dövecekti. Valla halk olarak toplanıp yolu kapatalım değilse çok canlar yanar.

Mustafa Gülseren: Allah daha kötüsünden korusun ama en kötüsü bu. Bence verilmiş sadakamız varmış, yoksa yolu daha önce açıcaklardı. Lütfen insanların canlarını, mallarını, gururlarını siyasete kurban etmeyelim! Hizmet yapılmak isteniyor belki ama hep kurban hep kurban!

Neslihan Aşlama: Gerçekten mi? Yazıklar olsun.

Arzu Macit: Böyle bi eksiklikten dolayı kimse hizmet verdik diye gururlanmasın. Allah kimsenin canını yakmasın.

Deniz Esra Uysal: Trafik ışığı şart Alanya'nın en büyük sorunu bu işlem bitmeden bir hizmetin sunulması. Ruhsat alınmadan, Devlet Hastanesinin açılması, ışıklandırma yapılmadan çevre yolunun açılması...

İsmail Züleyha Peker: Aynı kaza Fığla Mahallesi'nde Bim A.Ş.'nin ordada akşam sabah kaçınılmaz. Burdada Ticaret Lisesi ve diğer okulların öğrencileri karşıya geçiyor. Hiç bir güvenlik yok yayaya. Sürücüler de geçit yok diye yüksek hızda gidiyorlar. Çünkü yolu yapanlar, projeyi kabul edenler, burada yasayan mahalleliyi, ögrencileri, halkı düşünmüyor. Yayalar düşünülmeden yapılmış. Ne bir yaya geçidi, ne kaldırım var. Bu şekilde ölüm yolu olarak bu yolu trafiğe nasıl açtılar? Alanya Adres'ten ricam sabah 7.40'ta Bim'in önüne gelirseniz öğrencilerin ve halkın nasıl canını tehlikeye atarak karşıya geçtiklerini görebilirsiniz. İnşaallah yolumuzun sevinci hüzünle bitmez.

Cansu Özen: Üst geçit ve kaldırımlar olmadığı müddetce malesef kazalarda çok olur. Hemen yapılmalı.

Nesrin Tutgaç: Çevre yolunun ralliden farkı yok. Alt geçitlerden korkudan ve pis kokudan geçemiyor çocuklar. Acil olarak özellikle okul olan yollara üst geçit yapılması gerek. Yol yaptım bitti demekle olmuyor.

Fatih Pınar: Mutlaka olması lazım üst geçit ama sürücülerde de hata var. Yeni yapılmış bir yol 10 senedir ordan geçmiyorsun ve daha tamamlanmamış olduğunun bilincindesin. Yavaş ve dikkatli git. Geçen bana denk geldi; abartısız söylüyorum hızı 180 vardır. Yani kısaca; yola alışmak diye bişey var. Millet yolu daha tanımadan, ayağını dip gaz yapıyor, sonra önüne bişey çıkınca duramıyor. Can kaybı veya yaralanmakta cabası. Bir şeyler yerine oturasıya kadar herkez dikkatli olması lazım.

Nilgün Su: Bizde bugün çocuk arabalarıyla zor geçtik. Acil üst geçit, yaya geçidi. Uçarak geçemeyiz, lütfen bu gidişle daha çok kaza olmasın inşallah.

Lütfi Gülten: Milleti galeyana getirmek için bir sürü artis polislerimiz, acımızla bizi fırçalıyor.

Huriye Güller: İmza toplayalım derim; can güvenliği yok maalesef.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.