CEYLAN TANRISEVEN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Gündem

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya Sakine-Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin özel öğrencilerince, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırladığı etkinliklere katıldı.

Ceylan Tanrıseven, özel öğrencilerle tek tek ilgilendi. Tanrıseven, Özel öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisini gezdi. Öğrencilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gösterilerini ilgiyle izleyen Ceylan Tanrıseven, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Öğretmenlere gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise eğitim alanında Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’in destekleri ile bir çok başarıya imza attıklarını belirterek “Bu okula çok önem veriyoruz bu özel öğrencilere fedakarca özveri ile eğitim öğretim verip hayata hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Alanya Sakine-Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ebru Bezci de ''Kocaman yürekli çocuklarımız, kocam yürekli aileleri var. Samimi bu özel öğrenciler için neler yapa biliriz onunu uğraşı içerisindeyiz. Ne olur, hayatın renklerini fark edelim ”dedi.

Özel Eğitim –Uygulama Merkezi ve İş Okulu olan Sakine-Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi, özel öğrencilerine 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle sevinci yaşattı. Sakine-Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi, özel eğitim gerektiren, bireysel özelikleri ve eğitim yeterlikleri açısından akranlarından beklenen düzeyde anlamlı farklılık gösteren bireyler yetiştirerek topluma kazandırmayı hedefliyor. Alanya Sakine-Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin hazırlamış olduğu gösterilerde, önce engelli öğrenciler tarafından jimnastik gösterileri ve okul içerisinde çekilmiş video slâyttı sunuldu. Pandomim gösterilerinin ardından öğrenciler şiirler okudu. 'Ateş böcekleri' adlı grubun gösterilerinden sonra zeybek gösterisi sunuldu. Daha sonra koro tarafından 'görmezden gelme beni' isimli şarkı seslendirildi. Özel öğrencilerin hazırlamış olduğu Ritm gösterisinin ardından dans gösterisi sunuldu.



SPOR ENGEL TANIMAZ

Gösterilerin ardından, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in talimatları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca ortaklaşa hazırlanan ''Spor Engel Tanımaz'' projesi kapsamında özel çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ''Spor Engel Tanımaz'' projenin amaç ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Spor İlçe Müdürü Tamrak, Bedensel engelli çocuklarımızı sosyalleştirip olumsuzluklardan kurtulmasını sağlamak. Milli Takım düzeyine sporcular yetiştirmek, uzun dönemde sporu meslek haline getirerek çocukların kötü alışkanlıklar ve arkadaşlıklar edinmelerinin önüne geçmektir '' dedi. 

Alanya Sakine-Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırladığı etkinliklere Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları,öğretmenler ve öğrencilerle birlikte veliler katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.