İlk meşaleyi Şahin yakmıştı

Gündem

Alanya Doğalgaz Boru Hattı Projesi 'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasına mukabil Resmi Gazete yayınlanması Alanya’da sevinçle karşılandı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimlerinin sürdüğü ve en kısa sürede ekonomik açıdan bölge için önem taşıyan bu projenin inşaat çalışmalarına başlaması bekleniyor." dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin göreve geldikten tam 1 yıl sonra 2014 Ağustos ayında doğalgazın Alanya’ya gelmesi konusunda ilk meşaleyi yakmış ve geniş çaplı bir imza kampanyası sonucu topladığı 93 bin imzayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük desteği ile dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a teslim etmişti. Gündeme ilk kez o tarihte giren Doğalgaz Projesi konusunda etüd çalışmalarına başlanmıştı. 

2018 YILINDA BAKAN DÖNMEZ MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Ardından 2018 Yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’in doğalgazla ilgili ardı ardına müjdeli haberleri verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi süreç de başarıyla tamamlanmış oldu. Artık gözler doğalgaz boru hattının döşenmesi için atılacak adımlarda olacak. Bu konuda da Şahin'den, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimlerinin sürdüğü ve en kısa sürede ekonomik açıdan bölge için önem taşıyan bu projenin inşaat çalışmalarına başlaması bekleniyor." şeklinde açıklama geldi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.