Taksiciler aplikasyon uygulamasına hayır dedi

Gündem

Alanya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından, taksi esnafını yakından ilgilendiren dijital aplikasyon kullanımı konusunda düzenlenen referandumun sonuçları açıklandı. 27-29 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen oylamada, taksicilerin büyük çoğunluğu aplikasyon kullanımına “hayır” dedi.

Oda Başkanı Ali Akkaya imzasıyla yayımlanan basın bildirisinde, referandum sürecinin şeffaf ve demokratik bir ortamda tamamlandığı belirtildi. 07 H 0001 ile 07 H 0891 plakaları arasındaki tüm taksi sahiplerinin dahil edildiği oylamaya toplam 590 üye katıldı.

Yapılan sayım sonucunda 134 “evet” oyuna karşılık 456 “hayır” oyu kullanıldığı, geçersiz oy bulunmadığı açıklandı. Bu sonuçla birlikte, Alanya’daki taksici esnafının büyük çoğunluğunun dijital aplikasyon kullanımına karşı olduğu ortaya kondu.

Basın açıklamasında, yaklaşık iki yıl önce durak başkanlarıyla yapılan toplantıda da aplikasyon kullanımının kabul edilmeyeceği yönünde karar alındığı hatırlatıldı. Bu süreçte alınan kararların tavizsiz şekilde uygulandığı, kurallara uymayanlar hakkında idari para cezaları ve araç bağlama gibi yaptırımların hayata geçirildiği ifade edildi.

Son dönemde esnaftan gelen yoğun talepler üzerine konunun yeniden değerlendirildiği ve nihai kararın doğrudan üyelerin oyuna sunulduğu belirtilen açıklamada, referandumdan çıkan sonucun oda yönetiminin yol haritasını belirleyeceği vurgulandı.

Alanya Şoförler Odası, çoğunluğun iradesi doğrultusunda gerekli adımların atılmaya devam edeceğini duyururken, demokratik sürece katılan tüm taksici esnafına teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.