'CHP'DE DHKP-C'YE DESTEK VEREN MİLLETVEKİLLERİ VAR'

Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kendisini yıllarca Atatürk’ün partisi diye adlandıran CHP’nin içinde bile DHKP-C’ye destek veren milletvekilleri var” diye konuştu.

 İslam Coğrafyası Sivil Toplum Kuruluşları Konseyi tarafından düzenlenen 'Teröre Karşı İslami Duruş Sempozyumu' Antalya’da başladı. Sempozyumda konuşan eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin terör ve ideolojik kamplaşmadan çok şey kaybettiğini söyledi. 30 yıldır devam eden bir PKK sorununun olduğunu da ifade eden Çavuşoğlu, “Türkiye terör ve ideolojik kamplaşmalardan çok şey kaybetti. Eskiden gençlerimizi önce ideolojik kamplara ayırıp sonra da birbirine kırdırırlardı sonra da darbe yapar, idam sehpalarında gencecik fidanları katlederlerdi. Alevi-Sünni çatışmaları ile insanları birbirine kırdırırlardı. 30 yıllık devam eden bir PKK ve onun içinde DHKP-C Suriye’de de DEAŞ var. Olan mazlum insanlara oluyor. Bizim terör örgütü konusunda duruşumuz son derece net. Terörün dini olmaz. Kimse İslam dini ile terörü yan yana getirmesin. Bizim dinimizin manası barıştır” dedi.
“CHP İÇERİSİNDE DHKP-C’YE DESTEK VEREN MİLLETVEKİLLERİ VAR”
Terörün her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, CHP’nin içerisinde DHKP-C’ye destek veren milletvekillerinin olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“Dünyada en büyük sorun teröre karşı birlik ve beraberliğin olmamasıdır. Teröre bakış açısında farklıların olmasıdır. O sebeple teröristler kazanıyor maalesef. Suriye ve Irak’ta gördük. Teröre destek verenler de var. Bugün Türkiye’de terör listesinde olan örgütleri bile masum göstermeye çalışanlar var. Bu kabul edilemez. Terörün kuklasında olan siyasi partiler için söylemiyorum bunları. Kendisini yıllarca Atatürk’ün partisi diye adlandıran CHP’nin içinde bile DHKP-C’ye destek veren milletvekilleri var. 1 Ekim’de Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştuğu sırada terör örgütlerini sayarken DHKP-C’yi söyleyince CHP kürsülerinden itirazlar geldi. Bu ne demek? 'Biz DHKP-C’yi terör örgütü olarak görmüyoruz.' Onlar aktivist demektir. Terör örgütüne destek veren milletvekili olamaz. Teröre farklı bakış açılarından bakamazsınız.” 

“DÜNYADA TERÖRE KARŞI BAKIŞ AÇISINDA ÇİFTE STANDART VAR”

Çavuşoğlu, teröre karşı bakış açısında çifte standart olduğunu ifade ederek, “Dünya da teröre karşı bakış açısında çifte standart var. Kendisine vuran terörist kötü, başkasını vuran terörist sempatik. Paris’te bir terör olayı oldu gidip lanetledik. Tüm dünya ayaklandı. Ama insanların bir kısmı Türkiye’de PKK terör örgütünü terör listesinden çıkarmaya çalışıyorlar. İki terör örgütü birbiri ile Suriye’de güç için savaşıyor. Ama bir tanesine diyoruz ki bu radikal diğeri seküler. Yani seküler olan daha iyi hatta destek veriyoruz. Bu hataların en büyüğüdür. Onlara verilen silahlar bir gün sana döner. Terörün her türlüsüyle orada mücadele etmek lazım” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.