Teması “Çiçek ve çocuk” olan EXPO 2016’da Tarih, Biyoçeşitlilik, Sürdürebilirlik ve Yeşil Şehirler alt temalarına uygun olan “Şehirlerin En İyi Uygulamaları” (Urban Best Practice Area - UBPA) etkinliği için yapılan duyurunun ardından Bakanlıklardan, Belediyelerden, Valilik, Kaymakamlık, Üniversite ve derneklerden toplam 521 proje başvurusu yapıldı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül başkanlığında toplanan 5 kişilik değerlendirme ve seçim komitesi 38 projeyi sergilenmeye değer buldu.
EXPO 2016’da görselleri ve maketleriyle sergilenecek projeler arasında ekolojik binalar, dikey bahçeler, eko parklar, tema parklar, kentsel tasarım projeleri ile çocuklara yönelik çeşitli projeler yer alıyor.
“Şehirlerin En İyi Uygulamaları” etkinliğine katılacak projelerin daha güzel ve yaşanabilir şehirler yaratılmasına katkı sağlaması, EXPO 2016 Antalya’nın “Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” mottosuna vurgu yapması ve geleceğe bir miras olarak bırakılması hedeflendi.