Alanya'nın merak ettiği davada hakim ilk kararı verdi

Alanya’da ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, silahlı yağma' ve ‘Haksız kazanç elde etmek için geliri yüksek eğlence mekanlarına yağma ve tehdit' suçlarından yargılanan 24 şüpheli hakkında hakim ilk kararını verdi.

Alanya'nın merak ettiği davada hakim ilk kararı verdi
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekipleri, 6 Kasım 2017 tarihinde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptıkları operasyonda 24 kişiyi gözaltına almış, şüphelilerden 16’sı tutuklu, 8’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, silahlı yağma ve haksız kazanç elde etmek için geliri yüksek eğlence mekanlarına yağma ve tehdit suçlamalarıyla yargılanan 24 şüpheli 14 Mart'ta ilk kez hakim karşısına çıkmıştı. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 3 gündür görülen duruşmalara tutuklu 16 şüpheli ve tutuksuz yargılanan 8 şüpheli katıldı. Mahkeme heyeti kimlik tespiti yaptıktan sonra sanıkların ifadelerine başvurdu ve kararı verdi.

23 isim cezaevine gönderildi

Verilen karar gereği Selçuk isimli polis memuru adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, diğer 23 şüpheli ise tutuklu yargılanmak üzere hapse gönderildiler. 

Örgütün liderleri E.A, B.Z, F.A ile bu örgütlerin üyeleri A.T, A.I, D.Y, N.S, A.A, E.A, H.Y, S.Y, S.K, A.Ç, E.R ve M.D. hakim tarafından tutuklandı ve dava ileri bir tarihe ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 16:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83