Cinayetten sonra 'onları beklerken de bir bira daha içtim'

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde 11 Temmuz 2016 tarihinde kayınvalidesi ve 4 yaşındaki baldızını öldüren damat, hakim karşısına çıktı. Kayınvalidesinin hakaret ettiğini öne süren Kadir Gülçelik, "Cinayetten sonra akrabalarımı arayıp haber verdim, onları beklerken de bir bira daha içtim" dedi.

Cinayetten sonra 'onları beklerken de bir bira daha içtim'

 Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Alanya Cezaevinde tutuklu bulunan Kadir Gülçeliki Jandarma nezaretinde getirilirken kayınvalidesinin yakınları ile sanığın eşi Ayten Gülçelik mahkemede hazır bulundu. 

banner111
İddianamenin okunmasının ardından söz alan sanık Kadir Gülçelik, cinayeti tasarlayarak işlemediğini, kendisi ile konuşmak istemeyen kayınvalidesine kızarak arkasından ateş ettiğini, bu sırada baldızının da kaza ile vurulmuş olabileceğini söyledi.

Eşiyle sorunlar yaşadıklarını belirten Kadir Gülçiçek "Eşimin Facebook’unda yabancı kişilerle görüştüğünü ve açık saçık fotoğraflar paylaştığını görünce aramızda tartışma yaşandı. Eşim bunun üzerine çekip gitti. Bu durumu eşimin ailesi ile de görüştük. Uzun süre aramama rağmen sonuç alamadım. Eşimin patronuyla birlikte kaçtığı söylentileri beni iyice çileden çıkardı. Aramaya devam ettim. Bulsam öldürecektim. Olay günü motosikletime binip köye doğru yola çıktım. Çavuşköyü’nde 5 tane bira alıp motoruma koydum. Köye yaklaşınca biralardan bir tanesini içtim. Annemlere gittim. Burada kayınpederim geldi. Rahatsız olduğunu hayvanlara bakamayacağını söyleyince ben hayvanlara bakmak üzere hayvanların olduğu yere gittim. Kayınvalidem kızları Ayşe ve Zeynep ile birlikteydi. Kendisiyle yaşadığımız sorunları konuşmak istedim. Bana sen önce kız kardeşine sahip çık sonra benim kızıma laf söylersin demesi üzerine kendimi kaybettim. Hayvanların bulunduğu yere kurt, çakal gibi hayvanlara karşı kullanmak üzere asılı durumdaki tüfeği alıp ateş ettim. Zeynep’in vurulduğunu görmedim. Planlanmış hiçbir şey yoktu. Yanımda silah bile yoktu. Sonra kardeşlerimi ve arkadaşlarımı arayarak durumu bildirdim ve motosikletin yanına gidip bir bira içtim. Pişmanım" dedi.

Olay yerinde bulunan ve olayın tek canlı tanığı olan Ayşe Gülçelik ise olay günü saat 15.00 sıralarında annesi ve 4 yaşındaki kardeşiyle birlikte yatak olarak adlandırılan keçilerin olduğu yere gittiklerini belirterek "Olaydan 1-2 ay öncesinden itibaren eniştem tarafından sürekli tehdit ediliyorduk. Annem ve Zeynep benim önümde ben arkalarında otururken Kadir Gülçelik geldi. Her iki omzunda da tüfek vardı. Tüfekle işaret edip Zeynep’i annemin yanından almamı istedi. Ben isteğini yapmadım. Bağırıp tehditler savurduktan sonra anneme arkasından ateş etti. Annem yere yıkıldıktan sonra 1-2 adım daha yaklaşıp kız kardeşime ateş etti. Ben korkuyla kaçmaya başladım. Arkamdan ateş edildi. Babamla karşılaştım. Durumu anlatıp köyden yardım aldık ve olay yerine geri geldik" ifadelerini kaydetti.

"Onun bunları yapacak kadar vicdansız olabileceğini hiç tahmin etmemiştim"

Kadir Gülçelik'in eşi Ayten Gülçelik ise, eşiyle lise döneminde kaçarak evlendiklerini söyledi. Gülçelik, "Evlendikten 2 ay sonra çocuğumun olamayacağını öğrendik. Bundan sonra sürekli kavgalar başladı. Eşim hiçbir işte tutunamayıp sürekli iş değiştirmeye beni dövmeye başladı. Kaçarak evlendiğim ve ailemle görüşmediğim için ailemin yanına dönemedim. Polisler yardımıyla Antalya’ya kadın sığınma evine sığındım. Bir süre sonra beni buldu ve konuşup yeniden birlikte olmaya başladık. Ne var ki 3 Haziran da dayağa, ölüm tehditlerine kısacası yaşadıklarıma dayanamayarak yeniden sığınma evine gittim. Onun bunları yapacak kadar vicdansız olabileceğini hiç tahmin etmemiştim" dedi.
Tanıkların dinlenmesinin ardından söz alan müşteki avukatı Sema Tülü Yıldırım, sanığın ilk ifadesiyle mahkemede verdiği ifadelerin bir çok konuda çeliştiğini, sıcağı sıcağına verdiği ifadenin mahkeme tarafından dikkate alınmasını istedi.

Sanık Kadir Gülçelik'in avukatı Onur Çelebisoy ise, müvekkilinin kendisini eşi tarafından aldatılmış bir koca olarak gördüğünü, çevresindeki insanların da ona o gözle baktığını, konuşmak istediği karısının ailesinin de kendisini suçladığını o anki ruh halinin dikkate alınarak karar verilmesini istedi.

Kayınvalidesi ve 4 yaşındaki baldızını öldürmüştü

Gündoğmuş ilçesi Çiçekoluk Mahallesi'ne 1.5 kilometre mesafede Pelitlidöşek mevkiinde keçilerin yatakladığı ağıllarda meydana gelen olayda Kadir Gülçelik, aynı zamanda amcasının kızı olan eşi Ayten Gülçelik ile aralarında yaşadıkları sorunların sorumlusu olarak gördüğü kayınvalidesi Şükran Gülçelik'i (45) ve 4 yaşındaki baldızı Zeynep’i tüfekle vurarak öldürmüştü.
Bu sırada olay yerinde bulunan Şükran Gülçelik'in lisede okuyan kızı Ayşe Gülçelik, olay yerinden kaçarak köye haber vermiş, köy muhtarı, köylüler ve jandarma ekipleri olay yerine gelerek elinde tüfekle tehditler yağdıran Kadir Gülçelik'i olay yerine 1 kilometre mesafede bulunan Kumluk mevkiinde yakalamıştı.


Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83