FETÖ'cü dernek üyeleri hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Antalya Kültürler Arası Diyalog Merkezi Derneğinin (AKDİM) yönetim, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 16’sı adliyeye sevk edildi.

FETÖ'cü dernek üyeleri hakim karşısında
FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğuna yönelik tespitler üzerine 667 sayılı KHK ile kapatılan AKDİM'in yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 2 Haziran'da Antalya, İstanbul, Adana ve Denizli illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 35 şüpheliden 28'i gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde aramada ele geçirilen belgelere el kondu. 

İfadeleri alınan 28 şüphelinden 12'si soruşturma savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. A.H.K., A.K.,F.A.,H.D.,İ.A., M.M.Ö.,M.M.,M.E.,M.H.,M.Y.,N.T.,R.Ö.,R.Y.,T.K, V.Ö.,Z.K. isimli 16 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Firari 8 kişinin aranmasına devam edildiği belirtildi.

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik daha önceki operasyonlarda AKDİM'in yönetim kurulunda, denetim kurulunda bulunan ve derneğe üye olan 7 kişinin tutukladığı, 7 kişinin örgüte üye olmak suçundan arandığı ve 8 kişi hakkında da işlem yapıldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 14:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83