Jandarma Alanya’da yaya önceliği için denetim yaptı

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı projeyle yayalara öncelik verilmesi için başlatılan 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' uygulaması jandarma ekipleri tarafından Alanya’da başladı. Jandarma yaya geçidinin bulunduğu bölgelerde araçlar durdurularak, sürücülere bilgilendirme amaçlı broşür dağıtıldı.

Jandarma Alanya’da yaya önceliği için denetim yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla 81 ile genelge gönderdi ve ülke genelinde aynı anda uygulamanın başlamasını istedi.  Bu kapsamda Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, Mahmutlar mahallesindeki en yoğun 2 yaya geçidi olan kavşağa pankart asarken, Jandarma Timleri

KURALLARA UYMAYA SÜRÜCÜLERE CEZA KESİLDİ

banner111

Mahmutlar, Oba, Avsallar, İncekum Mahallelerinde 6 farkı noktasındaki okul önlerindeki yaya geçitlerinde uygulama başlattı.  Uygulamaya 15 Trafik, 12 asayiş personeli olmak üzere ekip, 27 Jandarma personeli katılırken öğrenciler ve vatandaşların yaya geçidinden geçmesi teşvik edildi.  Ekipler, yoldan geçen araçlar da durdurularak bilgilendirildi ve projenin önemini anlatan 550 adet broşür dağıttı. Trafik Jandarma ekipleri uygulama sonucunda kurallara uymayan 25 araca 2 bin 700 TL para cezası uygulanırken,  vatandaşlar ve öğrenciler, yapılan bu uygulamanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, Jandarma ekiplerine teşekkür etti. Jandarma Trafik Timlerince uygulamanın sıklıkla süreceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 17:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83