AHEP Mimarlık öğrencileri mimarları çalıştı

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Mimarlık birinci sınıf öğrencileri güz yarıyılı başından başlayarak Alanya'da yapısı olan ve Alanya'da çalışan bazı mimarların yapıları üzerine bir grup çalışması yaptılar.

AHEP Mimarlık öğrencileri mimarları çalıştı

 Amaç, Mimarlık eğitimine yeni başlayan aday mimarların, mimarlar ile tanışmaları, mimarlık ofislerini görmeleri ve mimarların kendi yapılarını tasarlarken nelere önem verdiklerinin tartışılması idi. 

banner111
Öğrenciler önce öğretim elemanları ile birlikte yapıları ziyaret ettiler, sonra her grup, kendi mimarından randevu alarak kendileri ile bir söyleşi yaptılar sonra da kendi yorumları ve sorularını da içeren, inceledikleri mimarın ve yapısının özelliklerini anlatan birer pafta ve sunuş hazırladılar.
Geçtiğimiz günlerde incelenen mimarların davet edildiği bir ortamda öğrenciler yaptıkları çalışmaları mimarlara takdim ettiler ve sorular sordular.
Son derece keyifli geçen söyleşi sırasında, konuk mimarlar da öğrencilere kendi deneyimleri ile ilgili çok önemli bilgiler ve tavsiyelerde bulundular.
Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Üstün incelenen mimarlar, Ahmet Aşık, Adil Okur, Alta Mimarlık (Emre Tuncel, Duygu Tuncel ve Işıl Gökçe Atahan) , Zuhal Uğurtay, Melike Nazifoglu, Ibat Bostanci and Rıdvan Çiçekli’ye öğrencilere gösterdiği ilgi ve destekten ötürü teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 16:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83