AHEP'te hayaller konuşuldu

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP), okulun ilk günü için renkli bir oryantasyon programı gerçekleştirdi.

AHEP'te hayaller konuşuldu
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan kurucu rektör Prof. Dr. Erol Sayın, tüm öğrencilere yeni akademik yılda başarılar dilediğini belirtirken, Alanya HEP Üniversitesinin geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında önemli detaylara değindi.

Daha sonra söz alan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp “Yeni dönemin Alanya ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Son olarak sahneye çıkan algı yönetimi danışmanı, akademisyen kimliğiyle beraber 15 kitap ve 10 müzik albümü sahibi Semih Yalman “Küçük bir çocuk %98 hayal kapasitesine sahipken üniversite birinci sınıfta bu oran ülkemizde ne yazık ki %2 düşmekte. İnovasyon, üretim, girişim gibi hayale bağlı birçok ekonomik, politik, akademik ve bilimsel tetikler için hayal sağlığı çok çok önemli. Bireysel ve toplumsal gelişim ise tüketim ile değil üretim ile mümkün. Burada bu üretim zenginliğini oluşturacak olan şey hayal.” diyerek akademik yıla başlayan eski ve yeni öğrencilere ileride hedeflerine ulaşmaları için hayaller kurmaları gerektiğini söyleyerek hayallerini sorgulamaları için yöntemler anlattı.

Etkinliğin son kısmında, Semih Yalman kendi deneyimlerinden yola çıkarak sektöre, hayata ve hayal kurmaya dair çeşitli örnekler verdi. Etkinlik, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu'nun Semih Yalman'a teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 14:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83