Akademisyenler Alanya'da 2'inci kez toplandı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in çabalarıyla ilki 2015 yılında gerçekleştirilen Akademisyenler Toplantısı’nın ikincisi, yoğun katılımla Goldcity Otel’de gerçekleştirildi.

Akademisyenler Alanya'da 2'inci kez toplandı
Alanya Belediyesi tarafından ikinci Alanya Akademisyenler Toplantısı gerçekleştirildi. Goldcity Otel'deki toplantıya Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, AHEP, ALKÜ ile çeşitli üniversitelerden yaklaşık 100 akademisyen katıldı.


“AKADEMİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İLE HİZMETİNİZDEYİZ”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel, akademisyenlerin proje ve fikirlerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Yücel, “Memleketimizin geleceği bilimsel düşünme alışkanlığımızın gitgide yayılmasına ve derinleşmesine bağlıdır. Alanya Belediyesi olarak bilimsel düşünme alışkanlığımızı geliştirmek ve yapmış olduğumuz çalışmalarda bilimden faydalanmak üzere Alanya Belediyesi Akademik Araştırmalar Merkezini kurduk. İlk toplantımızda kurulması hususunda sizlerle istişare ettiğimiz merkez 2016 yılı başından beri faaliyet göstermektedir. Merkezimizin temel amacı siz değerli akademisyenlerimizle ortak dili konuşacağımız ve düzenli iletişim kurabileceğimiz bir platform oluşturmaktır. Merkezimiz kurulduğundan beri sizler ile belediyemiz arasında köprü görevi görmekte ve ihtiyaç duyduğumuz bilgiyi sizler vasıtası ile sağlamaktadır.” dedi.
 
YÜCEL: 'İLMİN IŞIĞINDA YOL ALACAĞIZ'
Belediye çalışmalarında ve hazırlanan projelerde bilimsel verilerden yararlanmak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Çalışmalarımıza yön verecek yeni proje ve fikirlerinizin her biri bizler için kıymetlidir ve projelerinizi belediyemiz ile gerçekleştirme düşünceniz bizleri onurlandırmıştır. Sizlerin geliştirdiği projeleri, imkânlar el verdiği ölçüde beraber gerçekleştirme arzusu içerisindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz toplantılar haricinde de her zaman fikirlerinize, öneri ve tenkitlerinize açığız. “şeklinde konuştu.


“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”
AHEP Rektörü Prof. Dr. Öner de, "Biz Alanya'da yapılan bütün işlerde bilimsel yöntemleri kullanmak zorundayız. Gerçekten büyük bir potansiyel var. Alanya'da 2 üniversite var. Çok değerli akademisyenler var. Bir şeyi deneme yanılma yoluyla yapmak yerine akademisyenlerin bilgi birikimlerinden faydalanarak çok güzel işleri çok daha kısa zamanda başarma imkânı var. Alanya da bunu hak ediyor. Sorunlara oldukça vakıf akademisyenlerimiz var. Hem akademisyenlerin hem de kamu kurum ve kuruluşlarının elini taşın altına koyarak birlikte iyi bir sinerji yaratarak çok güzel işler yapılacağına, bu toplantının Türkiye'ye örnek olacağına inancım tam" diye konuştu.


TIP FAKÜLTESİ EĞİTİME BAŞLIYOR
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı da, "Bizler 2 yıldır Alanya'ya yakışan bir üniversite oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çok güzel gelişmeler de oldu ve olmaya da devam ediyor. 2 sene önce üniversitemiz kurulduğunda 4 fakültemiz vardı. Şu anda fakülte sayımız 7'e çıktı. Meslek yüksekokulu sayımız 3 idi. Şu anda 5 meslek yüksekokulumuz oldu. 2 sene önce 6500 olan öğrenci sayımız şu anda yeni kayıtlarla 10 bin 500 civarında. Bu sayı ek kontenjanlarla daha da artabilir. Nicel olarak büyümemiz söz konusu. Nitel kalite olarak da güzel büyüdüğümüzü düşünüyoruz. Sağlık alanında güzel gelişmeler oldu. Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım protokolü imzalayarak Alanya Devlet Hastanesi şimdi ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Yani üçüncü basamak bir hastane oldu. Biz, şu an Tıp Fakültesi hocalarımızı aldık. Bu eğitim döneminde yani haftaya inşallah 60 tıp öğrencisi Alanya'da eğitime başlıyor. Bildiğim kadarıyla metropol ilçeler dışında ilk defa bir ilçede tıp fakültesi eğitimi de Alanya'da sağlanmış olacak. Alanya ilkleri yaşayan bir ilçe. Çok şükür ilkleri yaşamaya devam ediyor. Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na destekleri için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


“ÇOK DOĞRU BİR YAKLAŞIMLA ÇOK DOĞRU BİR TOPLANTI”
Akademik Araştırmalar Toplantısının yapılmasının önemine de vurgu yapan Pınarbaşı, “Bilimsel verilerle yapılan işler daha başarılı oluyor. Başkanımızın yaklaşımı ve vizyonu ile yapılan akademisyenler buluşması çok doğru bir yaklaşımla yapılan çok doğru bir iş. Başkanımızı tebrik ediyorum.” dedi.


ALANYA KENDİ KURUMLARINA SAHİP ÇIKMAYI ÇOK GÜZEL BAŞARIYOR

Kaymakam Harputlu ise, "Ben Türkiye'nin her tarafında görev yaptım. Bütün bölgelerde çalıştım ama Alanya'da gördüğüm birlik beraberlik özellikle devlete ve devletin kurumlarına olan sahip çıkma ve saygıyı burada bir borç olarak dile getirmek istiyorum. Gerçekten bunun için bütün Alanyalılara teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2017, 18:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83