ALKÜ merak edilen üniversiteler arasında

ALKÜ merak edilen üniversiteler arasında
Ulusal ve uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı ve Üniversiteni Keşfet 2020 YÖK Sanal Fuarı tamamlandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), üniversite tercihi yapacak adaylar için düzenlenen YÖK sanal fuarlarında yoğun ilgi ile karşılaştı. Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebi ile tercih etmeyi düşündükleri üniversiteleri ziyaret edemeyen aday öğrenciler için YÖK tarafından düzenlenen sanal fuarlar sayesinde üniversitelerin stantlarını ziyaret edip, merak ettikleri tüm soruları birebir kurum temsilcilerine sorma fırsatı buldular.

İlki 20-22 Temmuz tarihlerinde "Study in Turkey YÖK Virtual Fair" başlığı ile uluslararası öğrencilere yönelik organize edilen, ikincisi ise "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020" başlığı altında 4-7 Ağustos tarihleri arasında tercih döneminde olan öğrenciler için düzenlenen fuarlarda ALKÜ öğrencilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen Study in Turkey YÖK Virtual Fair; 38 bin 544 ziyaretçi tarafından toplamda 59 bin 227 kez ziyaret edilirken, 259 bin 417 sayfa ziyaretinin olduğu fuara 164 ülkeden öğrenci girişinin olduğu kaydedildi. Üniversiteni Keşfet 2020 YÖK Sanal Fuarına ise; dört gün içerisinde 153 bin kişi kayıt olduğu ve 1 milyon 170 bin sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği sanal fuarda yaklaşık 1 milyon kez de stant ziyaretinin yapıldığı belirtildi.

Üç boyutlu modelleme şeklinde hazırlanan fuarlarda, aday öğrenciler ALKÜ’nün programları, kampüs hayatı, sosyal ve kültürel yaşamı, kurum tarafından sunulan imkanlar dahil olmak üzere ALKÜ ve Alanya ile ilgili merak ettikleri her hususu direkt kurum temsilcilerine sorma fırsatı elde ettiler. Fuarın açılışında öğrencileri Alanya’ya davet eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan selamlama konuşmasında, “Eğitim kalitesinin yanı sıra doğa ve tarihin bir araya geldiği Alanya’mızda iyi bir üniversite hayatı geçirmek isteyen gençlerimizin Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini tercihlerinin birinci sırasına yazmalarını tavsiye ederim.” ifadeleriyle gençleri Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne davet etti.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 16:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83