Bahçeşehir'den Alanya halkına uyarı!

Bahçeşehir Alanyalıları uyardı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), haftasonu Türkiye genelinde olduğu gibi Alanya’da yarın ve Pazar günü gerçekleştirilecek

Bahçeşehir'den Alanya halkına uyarı!
Alanya'da YKS 2018 kapsamında düzenlenecek Temel Yeterlilik Testi’ne  (TYT) 9 bin 576 öğrenci, Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) 8 bin 334 öğrenci ve Yabancı Dil Testi’ne (YDT) 609 öğrenci katılacak. Yüz binlerce öğrencinin üniversiteli olabilmek için katılım göstereceği sınav, yenilenen sistemi ile üç oturumdan oluşacak. YKS 1. Oturum TYT 30 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’de başlayacak. Sınav 135 dakika sürecek. YKS 2. Oturum AYT 1 Temmuz Pazar günü saat 10.15’de başlayacak, 180 dakika sürecek. YKS 3. Oturum YDT 1 Temmuz Pazar günü saat 15.45’de başlayacak, 120 dakika sürecek. TYT’de ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak. Adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından sorumlu tutulacaklar. AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabilecekler. Bu oturumda lise müfredatı esas alınacak. YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacak ve sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek. YKS 2018 Alanya’da kapsamında düzenlenecek TYT 37 okulda ve bin 434 görevli ile AYT 33 okulda bin 254 görevli ve YDT 3 okulda 103 görevliyle yapılacak.

‘LÜTFEN SESSİZLİK’

Alanyalıları sınav günü sessiz olmaya davet eden Bahçeşehir Koleji Alanya Kurucusu Cihan Baba, sınav merkezlerinde kapıların sınav saatine 15 dakika kala kapanacağını belirterek adayları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Baba, Alanya halkından ise sınav merkezlerinin çevresinde sessiz olmalarını istedi. 

İŞTE ALANYA’DAKİ SINAV MERKEZLERİ

Hacıkadiroğlu İlkokulu, Sugözü Cemal Coşkun Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Kemal Şuberi Ortaokulu, Hacıkura İlkokulu, Şükrü Mülazımoğlu Ortaokulu, Cemile Kuyumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hayate Hanım İlk ve Ortaokulu, ALKÜ İşletme Fakültesi, Parlayüksel İlkokulu, Obaköy Ortaokulu, İnönü İlkokulu, Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasan Çolak Anadolu Lisesi, Abdurrahman Alaaddinoğlu Ortaokulu ve Lisesi, Barbaros Azakoğlu Ortaokulu, Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sema Eray Erdem Ortaokulu, Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nimet Alaaddinoğlu Anadolu Lisesi, Hidayet Görgün Ortaokulu, Gönül Kemal Reisoğlu İlkokulu, Fevzi Alaaddinoğlu Anadolu Lisesi, Hüseyin Girenes Fen Lisesi, Alanya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi, Oba Nazmi Yılmaz Anadolu Lisesi, Alanya Ticaret ve sanayi Odası (ALTSO) Melek Yüksek Okulu (MYO), Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şükrü Mülazımoğlu Ortaokulu, Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu, Ayşe Melahat Erkin İlkokulu, Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, ALKÜ Mühendislik Fakültesi, Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 02:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83