“HER KARNE TATİLİ HAK EDER”

Alanya Belediyesi Psikologu Esra Yemez, Alanya Belediyesi Hanımeller Atölyesi’ndeki kursiyer bayanlara karne alan çocuklarına nasıl davranılması gerektiği konusunda seminer verdi. Kötü karne alan çocuklara ceza vermenin ve baskı uygulamanın doğru bir davranış olmadığını belirten Psikolog Yemez, “Her karne tatili hak eder.” dedi.

“HER KARNE TATİLİ HAK EDER”

 Alanya Belediyesi’nin vatandaşı bilgilendirmeye yönelik çalışmaları her alanda devam ediyor. Okulların tatile girecek olması nedeniyle Alanya Belediyesi Hanımeller Atölyesindeki kursiyer bayanlara seminer düzenlendi. Seminerde okulların tatil olmasıyla birlikte çocuk ile anne-baba ilişkisi, karne değerlendirilmesi, tatilin nasıl geçirilmesi gerektiği, ödül ceza kavramları aktarıldı.

banner111
CEZA VERMEK DOĞRU DEĞİL

Kötü karne alan çocukların kötü söz ve çeşitli davranışlarla cezalandırılmasının yanlış olduğunu belirten Psikolog Esra Yemez,  “Karne çocuğunuzu bütünüyle değerlendireceğiniz bir konu değildir. Senden adam olmaz, bütün tatil evden çıkmak yok, her şey yasak, bizi rezil ettin, sana harcadığımız paranın hesabı yok gibi benliği zedeleyen ve çözüme uzak cümlelerden uzak durulması gerekmektedir.” dedi.

GÖSTERİŞLİ HEDİYELER VERMEYİN

“Bunun yanında güzel karnelerin de gösterişli hediyelerle değil maneviyatı yüksek davranışlarla desteklenmesi gerekir.” diyen Yemez, “Unutmamak lazım ki çocuğumuzun dersini çalışması bir sorumluluktur. 

Anne baba ve çocuğun bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapması, çocuğun hem dinlenebileceği hem de eksiklerini tamamlayabileceği bir program hazırlaması sömestr tatilinin eziyete dönüşmesini engellediği gibi yararlı bir hale dönüşmesini de sağlar.” dedi.

Soru cevap bölümüyle devam eden çalışma kursiyerlerin memnuniyetlerini ifade etmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 19:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83