İKİ AYRI EĞİTİM YUVASININ TEMELİ AYNI GÜN ATILDI

Alanya Belediyesi tarafından Payallar Mahallesi’ne yapılacak Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Oba Mahallesi’ne yapılacak Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdunun temeli bugün yapılan iki ayrı törenle atıldı.

İKİ AYRI EĞİTİM YUVASININ TEMELİ AYNI GÜN ATILDI
ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ’NİN TEMELİ ATILDI

Alanya’nın doğusu ve batısında bulunan iki ayrı mahallede düzenlenen temel atma töreninin ilki saat 14.00’da Payallar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin yapılacağı alanda düzenlendi. Alanya Belediyesi’nin düzenlediği törene Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, MHP Antalya Milletvekili Adayı Cafer Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, muhtarlar, birim amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

24 DERSLİKTEN OLUŞUYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende açılış konuşmasını yapan Bir Alanyamız Var Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, 24 derslikten oluşan Payallar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin 2016-2017 Eğitim –Öğretim Yılına yetiştirileceğini söyledi.
Sönmez konuşmasında , “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitim göreceği bu okulumuzun inşaatını biz Bir Alanya’mız Var derneği olarak üstlendik. Okulumuzun proje maliyeti toplam 4 milyon TL’dir. Okulumuzun inşaatını bir yılda bitirip Belediyemizle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etmeyi planlıyoruz. Okulumuz, 2016-2017 eğitim dönemlerinde öğrenci alarak eğitime başlayacak. Derneğimiz bugüne kadar okul yapımından başka eğitimle ilgili olarak, öğrencilerimize burs yardımı eğitim veren vakıf ve derneklerimize başta Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi olmak üzere eğitim yardımı olarak toplam 1 milyon 520 bin TL yardımda bulunmuştur, bulunmaya da devam edecektir.” dedi.

“BİR ŞEHRE YAPILABİLECEK EN BÜYÜK İYİLİK EĞİTEME YATIRIM YAPMAK”

Törende konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, okulların mevcut durumlarını iyileştirmek için 4 milyon TL. harcadıklarını kaydetti. 
Başkan Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir halka, bir şehre yapılabilecek en büyük iyiliğin de eğitime yapılacak olan katkı olacağına her zaman inandım. Kestel Belediye Başkanlığı dönemlerimde ve Alanya Belediye Başkanlığı görev süremde de eğitim önceliğim oldu ve eğitim kurumlarına çok önemli katkılar yaptık. 1.5 yıl içinde yaklaşık 4 milyon TL’yi okulların mevcut durumlarının iyileştirilmesinde harcadık. Başka yatırımlar yapmak yerine her zaman eğitim yatırımlarına öncelik verdik. Liseyi en kısa sürede bitirip Milli Eğitim’e teslim edeceğiz. ”

ALANYA’DA BU İLK DEĞİL, SON DA OLMAYACAK

Başta Belediye Başkanı olmak üzere, okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, devletin paydaşlarının eğitim alanında bir araya gelmesinin Alanya’da ilk olmadığını ve son da olmayacağını hatırlattı. Er, Payallar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin Alanya’daki 301 eğitim kurumu içindeki yerini aldığını belirtti. Milli Eğitim Müdürü Er, Alanya’nın paydaşlarıyla daha da güçleneceğini söyledi.
PROR. DR. SELİM YURDAKUL, “HERKESE DOKUNAN BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR”
Temel atma töreninde söz alan Antalya Milletvekili Prof.Dr. Ahmet Selim Yurdakul’da Belediye Başkanı Yücel ve eğitime destek verenlere teşekkür etti. “Herkese dokunan, herkesi kucaklayan bir belediye başkanınız var” diyen Prof.Dr.Yurdakul, Çok Programlı Lisesi’nin hayata geçirilmesini sağlayan Belediye Başkanına, yardımseverlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“KIZLARIMIZA EVLERİNİ ARATMAYACAĞIZ”

Payallar Mahallesi’ndeki temel atma töreninin ardından saat 16.00’da Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu’nun temeli dualarla atıldı. Protokol ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreninde Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Milletvekili Prof.Dr. Ahmet Selim Yurdakul, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven eğitim ve kız çocuklarının okutulmasının önemine işaret eden birer konuşma yaptılar.

160 ÖĞENCİYE AİLE SICAKLIĞI

Oba Mahallesi Maki Sokak’ta temeli atılan 4 katlı Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu’nun aile sıcaklığını aratmayacağını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “160 öğrenciye barınma imkanını sağlayacağız. İki engelli odasından oluşan yurdumuz ileri zamanlarda ihtiyaç durumuna göre 200’yatağa kadar çıkabilecek” dedi.
Kırsal mahallerde yaptığı gezilerde tespit ettiği en büyük sorunun kız çocuklarının okutulmasına olduğunu tespit ettiğini söyleyen Başkan Yücel, “Kız çocuklarını ilkokulu bitirdikten sonra okuyamadıklarını gördük. İnşallah yurdumuz tamamlandığında ortaokul ve liseyi okumak isteyen çocuklarımız bu yurdumuzda aile ortamında barınırcasına kalabilecekler. Güvenlik dahil her türlü konfor ve imkan düşünülmüştür “ şeklinde konuştu.
2 milyon 360 bin TL.’ye mal olacak yurdun önümüzdeki eğitim – öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 20:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83