İmam Hatip öğrencilerine doping

ANİMDER, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğrencilerin etkinliklerdeki başarısını arttırmak amacıyla sponsorluk protokolü imzalandı.

İmam Hatip öğrencilerine doping
Antalya Öğretmenevi’nde düzenlenen protokole, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan, Din Eğitim Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Antalya İHL Dernek Başkanı Mustafa Emekli, ANİMDER üyeleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Protokol öncesi konuşan ANİMDER Başkanı Mustafa Emekli, Antalya’da ki İmam Hatip Lisesi öğrencileri için yapılan protokolle, öğrencilerin medeni cesaretlerini ve eğitimlerini motive etmeyi hedeflediklerini söyledi. Düzenlenen yarışmalarda başarıya giren öğrencilerin ileride farklı etkinliklerde de başarısını sürdüreceğini dile getiren Emekli, “Tüm öğrencilerimizin medeni cesaretlerinin yükseleceğini eğitimlerinin artacağını, biraz daha gayret edeceklerini ilim ve irfan konusunda donanımlı birer öğrenci olmaları için mezun olmaları için çaba sarfedeceğiz” dedi.
Din Eğitim Genel Müdürü Nazif Yılmaz da, İmam hatip okulları öğrencilerinin sadece ezan ve hafızlıkta değil, edebiyat, bilimsel alanlar gibi farklı alanlarda başarı sağlaması için portal açtıklarını söyledi. Türkiye’ye örnek bir çalışma yaptıklarını kaydeden Nazif Yılmaz, “Bu aslında bizim okul müdürlerimizin de arzu ettiği bir şeydi. Çünkü sizler tabi sivil toplum olarak okullarda çocuklarımıza bir şeyler yapılmasını istiyorsunuz. Dosyalarla gidiyorsunuz şu etkinliği yapalım bu etkinliği yapalım. Ama okullarımızda da güzel çalışmalar planlanıyor. Aslında özde bir olan bu çalışmaları böyle bir çatı altında toplamak, ortak üretmek, karşılıklı işbirliği halinde bunları geliştirmek, hem amaca ulaşmak açısından daha kolay hem de bir işi daha iyi yürütme açısından çocuklarımızın benimsemesi açısından sivil toplum, resmi kurumlar ve okullar iş birliği açından güzel bir çalışma” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sponsorluk için protokol imzalaya geçildi. Yapılan protokolle, öğrenciler için düzenlenen yarışma etkinliklerinde İmam Hatipli öğrencilerin başarısının arttırılması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 14:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83