ÖHEP Çanakkale Zaferi'ni kutladı

ÖHEP Okullarında ’18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla tören düzenlendi.

ÖHEP Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Okulun konferans salonunda düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er,okul idarecileri,Okul Aile Birliği üyeleri ve veliler de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından,ÖHEP Okulları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serap AVCUOĞLU’nun konuşması herkese duygu dolu anlar yaşattı.

banner111
“Bugün bir ulusun küllerinden doğarak,var oluş mücadelesi verdiği,harp tarihine altın harflerle yazılmış,bir kahramanlık destanı olan,Çanakkkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümünü kutlamanın,gururunu yaşıyoruz.”diyerek konuşmasına başlayan Avcuoğlu, "Çanakkale Türk tarihi için gurur abidesidir. Çağın en modern ve ileri teknolojisiyle donatılmış olan güçlü düşman donanmasının kıyıya ateşlediği top mermilerinin düştüğü yerden,bir Mustafa Kemal fışkırmıştır. Evet;bu büyük asker,emrindeki birlikleri başarıyla komuta ederek,bir anlamda Çanakkale’de doğmuştur.Milletimiz bu büyük insanı,ilk kez Anafartalar’daki başarısıyla tanıma şansını yakalamıştır.Çanakkale Savaşlarında,Mustafa Kemal,birliklerinde çarpışan Mehmetçiklerin yiğitliğine,cesaretine,başarısına ve inancına çok yakından tanık olmuştur.Çanakkale,Mustafa Kemal’in Anadolu insanıyla kucaklaştığı,kaynaştığı yerdir.”ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından ÖHEP Okulları öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri izleyenleri duygulandırırken öğrenciler izleyenler tarafından uzun süre  ayakta alkışlandı. Tören sonunda öğrencilerin yanına giderek onları tek tek tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ER, hatıra fotoğrafı çekildikten sonra okuldan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83