Antalya OSB VE AGT’den ortak sempozyum

İş Güvenliği ve Sağlığı Haftası kapsamında, Antalya OSB’de Üretim Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalık Sempozyumu düzenlendi.

Antalya OSB VE AGT’den ortak sempozyum

 Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, AGT Ağaç Sanayi Ticaret A.Ş. ve Akdeniz Üniversitesi İSG ve Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığı ile İş Güvenliği ve Sağlığı Haftası kapsamında Üretim Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalık Sempozyumu düzenlendi. Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleşen sempozyuma Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Semih Söylemez, Genç Organize Sanayi Derneği Başkanı Elçin Ekici Öztürk, Bölge Müdürü İlhan Metin, akademisyenler, İSG uzmanları ve Bölge sanayicileri katıldı.

banner111

ORTAKLIK KÜLTÜRÜ

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, bölge firmaları ile bu tür farkındalık projelerinde ortaklık yapmaktan Bölge Yönetimi olarak büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Ortaklaşma ve kümelenmenin tüm firmalar arasında yaşayan bir kültür haline dönüşmesi arzusunda olduklarını söyleyen Bahar, “İSG gibi hayati bir konuda AGT firmamız ile işbirliği içerisinde olmaktan ve bu farkındalığı birlikte yaymaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bu sempozyum maksadı ve organizasyon yapısı ile arzuladığımız ortaklık kültürünün yeşermeye başladığını gösteren önemli bir etkinliktir” dedi. 

İSG’NİN ÖNEMİ

İş sağlığı ve iş güvenliğinin üç temel amacı bulunduğunu hatırlatan Bahar, “Birincisi çalışanların korunması, ikincisi işletmenin korunması, üçüncüsü ise üretimin korunmasıdır. Bir başka ifade ile insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını tehdit eden ve çoğu kez karşımıza kazalar ve meslek hastalıkları olarak çıkan tehlikelerden insanları korumak, zararlı unsurları ortadan kaldırmak veya en alt düzeye indirmektir. Sürekli gelişen teknoloji nedeniyle her gün üretime ve çalışma alanlarına katılan yeni işkolları, kimyasal maddeler, makine ve teçhizatlar çalışmanın kesintisiz olmasını gerektirirken, yeni teknoloji ile karşılaşılan yeni sorunların araştırılmasını ve çözümlenmeye çalışılmasını da gerektirmektedir. Bu çalışmaların başında çalışan sağlığını olumsuz etkileyen meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi olmalıdır. İş kazalarında en önemli unsurlardan güvencesiz koşullar ve güvencesiz davranışların elimine edilmesi büyük önem taşmaktadır” şeklinde konuştu. 

MİNİK RESSAMLARA ÖDÜL

AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Semih Söylemez ise marka olarak dünden bugüne İş Sağlığı ve Güvenliği süreçlerini tüm detaylarıyla titizlikle ele aldıklarını, bu konuya duyulan hassasiyetten dolayı da AGT’nin yeni yatırımlarının sıfır iş kazası ile ilerlediğini ifade etti. Sempozyum kapsamında, AGT çalışanlarının çocukları arasında düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği konulu resim yarışmasının kazananlarına ödülleri takdim edildi. Yaşları 5 ile 7 arasında değişen miniklere ödüllerini Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Semih Söylemez ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar verdi.


Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019, 12:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83