Başkan Bahar'dan İnovatif ziyaret

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Antalya’nın ilk robotik eczanesini ziyaret etti.

Başkan Bahar'dan İnovatif ziyaret

 Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Eczacı Nuran Koca tarafından Kepez Devlet Hastanesine yakın bir noktada hizmete açılan Antalya’nın ilk robotik eczanesini ziyaret ederek sistemi yerinde inceledi. Robot teknolojilerinin esnaf dükkanlarına kadar girmesinin Antalya OSB yönetiminin oluşturmaya çalıştığı farkındalığa örnek teşkil eden bir gelişme olduğuna vurgu yapan Başkan Bahar, Eczacı Koca’yı bu inovatif yatırımı nedeniyle kutladı. 

banner111
ENDÜSTRİ 4.0’A GİDEN YOL

İnovasyonun sürdürülebilir büyümeyi, toplumsal refahı ve yaşam kalitesini garantileyen en önemli faktör olduğunu belirten Bahar, “İnovasyon, verimliliğin ve karlılığın artmasını, yeni pazarlara girilmesini ve mevcut pazarın büyütülmesini sağladığından çok önemli bir rekabet aracıdır. Verimli, karlı ve rekabet gücü yüksek firmaların faaliyet gösterdiği ekonomiler kalkınır, gelişir ve rekabet avantajı kazanır. Dolayısıyla tüm işletmelerin yol haritalarını, stratejilerini güncellemeleri ve günün şartlarına göre yeniden şekillendirmeleri gerekmektedir. Sayın Koca, teknolojiye yatırım yaparak Antalya ölçeğinde hem bir ilki gerçekleştirmiş hem sektörün inovasyonuna örnek olmuş hem de zaman ve maliyet avantajı kazanmıştır. Antalya OSB yönetimi olarak endüstri 4.0 vizyonumuz, bu dönüşümün sadece fabrikalar ile sınırlı kalmadığı, şehrin tamamına entegre edildiği bir kültür olmasıdır. Buraya kurulan sistem, bu kültürün halkalarından biridir. Hedefimiz, ar-ge ve inovasyon alanındaki yatırımların günden güne artmasıyla, Antalya’nın daha fazla katma değer yaratan, ülke statüsüne sahip bir şehir konumuna gelmesidir. Antalya OSB’ye kuracağımız Teknoloji Geliştirme Bölgesi, bu hedefte atılmış en önemli adımlardan bir tanesidir ” dedi. 

KADIN GİRİŞİMCİLER DESTEKLENMELİ

Sektördeki dönüşümüm bir kadın girişimci tarafından tetiklendiğine dikkat çeken Başkan Bahar, “Sayın Koca, kadınların iş hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun da göstergesidir. İmkan tanınıp desteklendiği takdirde kadınlarımızın her türlü işin üstesinden, en iyi şekilde geleceğinden şüphemiz yoktur. Bu nedenle Bölgemizdeki kadın istihdamını artırmak için elimizden geleni yapıyor, sanayicilerimizi bu yönde teşvik ediyoruz” şeklinde konuştu. Ziyaretin kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu aktaran Eczacı Nuran Koca, ilgi ve desteğinden ötürü Başkan Bahar’a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 12:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83