Başkan Türel'den Antalya'ya su müjdesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın Türkiye’nin en ucuz suyunu kullandığını belirterek, suya TÜFE,TEFE oranında fiyat ayarlamasını yapıldığını açıkladı. Türel ayrıca, bahçe aboneliği getirdiklerini ifade ederek, su abonesi alamayanlara ise geçici abonelik sistemi uygulayacaklarını kaydetti.

Başkan Türel'den Antalya'ya su müjdesi
Antalya Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısının ardından ASAT Genel Kurulu toplandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen genel kurulda, 2018 yılı performans ve ücret tarifesi görüşüldü. AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, Antalya’nın Türkiye’nin en ucuz suyunu tükettiğini aktararak, bütçe komisyon kararını grup olarak uygun gördüklerini söyledi.

“Suya zammı eleştirdi”

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol ASAT’ın performans değerlendirmesi için düzenlediği raporda kent yüzölçümünün küçüldüğünü gördüğünü kaydetti. Yapılan bazı yanlışları da tespit ettiğini aktaran Çevikol, “Abone sayımızın düştüğünü fark ettim. Mutlaka bir açıklaması vardır. Nüfus artınca abone sayısının artması gerek. 3 bin 766 abone sayısı azalmış görünüyor” diye konuştu. Cansel Çevikol, suya yüzde 12 zam yapılmasını eleştirerek, değil zam yüzde 5 indirim yapılmasını beklediklerini söyledi. Çevikol’a karşılık Başkan Türel, zam yapılmadığını fiyat ayarlaması yaptıklarını işaret etti.

“ASAT siyaset üstü tutulmalıdır”

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, ASAT’ın Antalya’nın en büyük marka değeri olduğunun altını çizerek, ASAT’ın siyaset üstü tutulması gerektiğini dile getirdi. Senirli, ASAT’ın düzgün işletilememesi halinde içecek su bulunamayacağından yakındı. Çevikol’un abone sayıları ve kent yüzölçümüne ilişkin tespitiyle ilgili açıklama yapan ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, “Abone sayıları, köyden mahalleye dönüşen beldelerden mahalleye dönüşen yerlerin muhtarlarından alınan kayıtlar esas alınarak bu aboneler iptal edilmiştir. Bu aboneler işlemedikleri için iptal edildi” dedi.

“Türkiye’nin en ucuz suyu”

Başkan Türel, göreve geldikleri 2004 yılında Antalya’nın en pahalı suyunu kullandığını hatırlatarak, “En pahalı suyu kullanan ilken bugün en ucuz kullanan il haline geldik. Bu 2009 yılına kadar böyle devam etti. Fiyat artışıyla 2014 yılında Antalya suyu pahalı kullanan il haline gelmişti. CHP’li dönemde su fiyatları yükselmişti. Biz göreve geldiğimizde yine suyu Türkiye’nin en ucuz kullanan iller arasına soktuk.”dedi.

“Su fiyatının rutine bağlanma kararıdır”

Antalya’nın otel ve konaklama sektörü, resmi daireler, ticarethanelerde de Türkiye’nin en ucuz suyunu kullandığının altını çizen Türel, “ En ucuz kullanan her şey dahil Antalya’dır. Fiyat artışı, zammı, ayarlaması tartışmasına girmeden Türkiye’de en ucuz kullanan şehir Antalya’dır. Bu gerçeği yerine koyalım. Antalya en ucuz suyu kullanıyorsa gündeminde zam konusu olmamalıdır. Bundan sonra rutine bağlanması ile ilgili bir karardır. Bundan sonra TÜFE,TEFE artışı neyse Antalya’da o bağlamda suyu kullanacak.” ifadelerine yer verdi.

“Yatırım kaynağı bütçe disiplini”

ASAT’ın yatırımlarının kaynağının bütçe disiplinine bağlayan Türel, “2013 yılında SGK, taşeron dahil personel gideri yüzde 28’miş biz bunu yüzde 25’e kadar gerilettik. Hedefimiz 2018’de taşeron dahil personel giderlerini yüzde 21’e çekmektir.” dedi. Türel ASAT’ın borçlarıyla ilgili olarak ise ilçe belediyelerinden alt yapı borçlarıyla ilgili en yüklü borcu 340 milyonla Antalya’nın devraldığını işaret etti.

“Tek kelimeyle Maşallah”

Aralık ayı itibariyle 389 milyon yatırım yapan ASAT’a doğru gittiklerini dile getiren Başkan Türel, “2018 bütçesi de iki misli artacak, kısaca 700 milyonluk yatırımdan bahsediyoruz. 2013 yılında ASAT’ın 76 milyonluk yatırımının yüzde 77’si borçlanma yüzde 27’si öz kaynaktı. 2017 yılında 389 milyonluk yatırımın yüzde 99’u öz kaynakla yapıldı. Artık borçlanarak yatırım yapan değil öz kaynağıyla borçlanmadan, yatırım yapan, yatırımını 2013’e göre beş kat artıran bir ASAT. Tek kelimeyle maşallah.” dedi.

“Bahçe aboneliği, hayvan çiftçisine su desteği”

ASAT’ın borç tablosunda ciddi bir iyileşme olduğunu aktaran Başkan Menderes Türel, “Bu sene ASAT’ta tariflerimizde çok önemli kolaylıklar sağlıyoruz. Yeni yaptığımız düzenlemeler suyu kullanmak kadar önemlidir. Senelerdir kırsal kesimde çok sıkıntı yaşadığımız soruları bazı değişiklerle çözeceğiz. Abone türleri üzerinde değişiklik yapıyoruz. Küçük bahçesi ve içinde küçük bir evi bulunan vatandaşlarımıza bahçe aboneliği vereceğiz. 20 metreküpe kadar bahçe aboneliği kolaylığını çiftçimize sağlıyoruz. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sıkıntısıyla ilgili suyunu 20 metreküpten, 40 metreküpe çıkaran tarife kolaylığı sağlıyoruz. 3 aydan 3 aya sayaç okumayı sayarsak 120 metreküpe ulaşmış oluyor.” diye ekonuştu

“Su abonesi alamayanlara, geçici abonelik”

Bazı yerlerde evi olan belediye hizmetlerinden yararlanan vatandaşların su aboneliği almada yaşadığı sıkıntıyı çözeceklerini kaydeden Türel, “Bu vatandaşlarımıza geçici abonelik kolaylığı sağlıyoruz. Bu abonelikle Manavgat Kümevler ve merkezde Yenigöl gibi. Adrese dayalı kayıt sisteminde belirtilen yerleşim yerinin vatandaşın taşınmaz adresi olduğu ve 2014 30 Mart yerel seçim tarihi olan öncesi ve sonrasında adrese dayalı kayıt sisteminde, ikamet adresi olarak gözüken yerde fiilen ikamet ettiği uydu fotoğraflarıyla tespit edilen ve alt yapı, yol belediyecilik faaliyetlerinin sunulduğu ve taşınmazlar için, ilgili belediyesi tarafından herhangi bir işlem tesis edilinceye kadar geçici abonelik verilecektir.” dedi. Başkan Türel, sebil hayratı yapmak isteyenlerin olduğunu hatırlatarak, hayır sahibinin faturasını ödemek kaydıyla ASAT’ın sebil yapacağının bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 17:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83