E-Ticarete Ramazan Dopingi

Sanal mağazaların satışları Ramazan ayında yüzde 30 artarken, kadınların alışverişlerini öğle tatili ve mesaide, erkeklerin ise sahurda yaptığı belirlendi. Kadınların alışveriş sepetlerinin ortalama değeri 150 lira oluyor.

E-Ticarete Ramazan Dopingi
 9 günlük tatile yönelik alışverişler dolayısıyla erkeklerin alışveriş sepetlerinin ortalaması ise 210 TL’yi buluyor.
Ramazan dolayısıyla sanalmağazaların satışları yüzde 30 artarken; kadınlar online alışveriş için öğletatili ve mesai saatlerini, erkekler ise sahuru tercih ediyor.
500’ü aşkın dijital mağazadanalışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com’un verilerine göre;Ramazan’da en çok alışveriş sahur saatlerinde yapılıyor. 23:00-04:00 saatleriarasındaki online alışveriş yoğunluğu, normal dönemlerin 4-5 katına kadarçıkıyor. Bu saatlerdeki müşterilerin yüzde 80’ini 25-35 yaşlarındaki çalışan yada 55 yaş üstü emekli erkekler oluşturuyor.
Erkek müşterilerin sahursaatlerindeki alışverişlerinin  ortalamasepet değeri 210 lira olurken, fırsat sitelerinden iftar revervasyonları,kitap, giyim-kuşam, elektronik ürünler ençok para harcanan kalemler olarakdikkati çekiyor.
Ramazan sonrasının 9 gün tatilolmasından dolayı yapılan ulaşım ve konaklama harcamaları da erkek müşterilerinsepetlerinde ağırlıkla yer alıyor. 


KadınlarÖğle Tatili ve Mesaide Alışverişte

Ramazan’da online alışverişyapan kadınların tamamına yakınını çalışanlar oluşturuyor.
Kadınların yüzde 40’ı alışverişiçin öğle tatilini fırsat olarak görürken, yüzde 25’i sanal mağaza ziyaretlerinimesaide, 13.00-17.00 saatleri arasında yapıyor. On kadından sadece biri sahursaatlerini alışverişe ayırıyor.
Kadınların ağırlıklı olarakkahve-çay türleri, sıvı yağ, tuz-şeker-baharat, gurme ürünleri, çamaşır,temizlik ve bulaşık deterjanları, bebek bezi, giyim, kozmetik ürünler ve çocukmaması ile küçük ev aletleri ile dolan alışveriş sepetlerinin ortalaması 150lira oluyor. 

ErkenRezervasyonu Kaçıranlara Fırsat

Avantajix.com kurucu ortağıGüçlü Kayral, ürün teslimatlarının pek çok sitede çok hızlı, bazen birkaç saatiçinde yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle kadınlar mesaibitimi ile iftar arasındaki süreyi alışveriş kargaşası içinde geçirmekistemiyor.
Ayrıca son günlerde havalarısındı. Sıcak havalarda oruç tutanlar dışarı çıkmak yerine pek çok ihtiyacınıinternete kaydırıyor.
Ramazan denildiğinde ilk aklagelen tabii ki iftar sofraları oluyor. Bu dönem boyunca gıda ürünlerisatışlarında doğal bir artış olmakta.
Ancak asıl yükseliş bayramtatili sebebiyle oluyor. Özellikle bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin uzunolması, sıcak havalara denk gelmesi, bilet ve turizm sitelerinin yüzünügüldürdü.
Ayrıca,fırsat sitelerinin en sevdiği ay Ramazan’dır. Çünkü yıllık cirolarının önemlibir bölümü iftar yemeklerinden ve bayram tatili rezervasyonlarından gelmekte.Fırsat sitelerinin sunduğu imkanlarla uygun fiyata iftar yapmak mümkün. Erkenrezervasyonu kaçıranlar da bu dönemde düzenlenen kampanyalarla erkenrezervasyonu aratmayacak fiyatlarla tatil yapabilmekteler.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 10:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83