Emlak işi yapanlara kötü haber

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, konut piyasasına yönelik düzenleme hazırlıklarına ilişkin; "Emlak piyasasını yakından ilgilendiren, emlak ticaretini düzenleyen bir düzenleme. Bu taslak ile emlâkçıların niteliklerini belirleyeceğiz.’’ diyerek, her önüne gelenin emlâkçıyım diye işyeri açmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Emlak işi yapanlara kötü haber

"Taşınmaz ticaretini yapacakların sözleşmelerinin standardını belirleyeceğiz. Taşınmaz ticaretinde uyulması gereken genel ilkeleri belirleyeceğiz.’’ diyen Tüfenkci; ‘‘ Ticaretin sorumluluk ve teminat noktasını düzenleyeceğiz. Özellikle tüketicilerden gelen şikayetleri önlemiş olacağız. Konutunuz var, gerçek değerinden satılıp satılmadığını, sizden fazla ücret alındı mı gibi endişeleri ortadan kaldırmış olacağız.’’ açıklamasını yaptı.

banner111
İkinci el otomobil ticareti konusunda da; bu mesleği yapılanlarda aranan niteliklerin belirleneceğini belirten Bakan Tüfenkci; "Belli bir garanti verip vermeme noktasında düzenleme yapılacak. İkinci el piyasasını disipline edecek, sektöre güven katacak kuralları belirleyeceğiz. O ticaretin yapıldığı mekânlar, insanların nitelikleri, işletmelerde aranan hususlar belirlenecek." ifadelerini kullandı.

Daha önce gündeme gelen, ihracatçılara yeşil pasaport verilmesine dair de; ihracatçıları teşvik etmek için yapılan çalışmanın uygulamaya konulduğunu, başvuranlara artık verilmeye başlandığını dile getirdi.

Hükümet olarak sicil aflarını çıkarttıklarını ama; ‘Bankalar uygulamıyor’ denildiğini belirten Tüfenkci; ‘‘Geldiğimiz noktada bazıları yasayı uyguluyor. Bazı esnaflardan şikâyet geliyor. Kredi kartını geciktirerek ödemiş kara listedesin deniliyor. Şartları taşıyorsa yapılandırma imkânı getirin. Bakıyoruz uygulamaya ben geçmişte kredi kartımı gecikmeyle ödemişim ama; kart borcum şu anda yok. Bana kredi vermeyeceklerini ifade ediyorlar. Bankalar bu konuda gerekli dikkat ve özeni göstermeli. Faizsiz kredileri hayata geçirdik, burada da bankalar bir takım nedenlerle sıkıntılar meydana getiriyorlar. Bankalarla bir daha görüşeceğiz, biz uyarıyla şu anda geçiriyoruz. Yaptırımları da devreye sokmaktan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 11:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83