Esnaf ve çiftçiyi sevindirecek müjde

Vergi ve primlerde indirim, zora düşen esnafa maaş, borçlulara yapılandırma imkânı gibi müjdeler içeren düzenleme kanunlaştı. Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu TBMM’nde görüşülüp kanunlaşan toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren düzenlemelerin ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını anlattı.

Esnaf ve çiftçiyi sevindirecek müjde

Atay Uslu yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Tarımsal kredi alacaklarının yeniden yapılandırılması,  vergisini düzenli ödeyenlerin vergilerinde yüzde 5 indirim, Esnaf Ahilik  Sandığının kurulması, yabancılara konut satışında KDV istisnası, genel sağlık sigortası sisteminin sadeleştirilmesi  gibi  düzenlemeleri içeren kanun  Resmi Gazete’de yayımlandı.  Özellikle ahilik sandığı düzenlemesi esnafımız için  önemli bir güvence olacaktır.  Nasıl ki ücretliler için İşsizlik Fonu oluşturduysak, esnafımız için de benzer bir uygulama getiriyoruz."

banner111
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu düzenlemenin içeriği ile ilgili şu bilgileri verdi:

·         Tarımsal kredi borçları yeniden yapılandırıldı: Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan tarımsal kredi alacakları, üç ayın içerisinde banka/kooperatife başvuruda bulunulması kaydıyla yeniden yapılandırılacak. Borçlara uygulanan faizin  yüzde 5'i çiftçi tarafından karşılanacak.

·         TEDAŞ'a borçlar yeniden yapılandırıldı: Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklarından, ödenmemiş olan borçlar yeniden yapılandırılacak.

·         Vergisini düzenli ödeyen mükellefe indirim geldi: Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle gelir vergisi mükellefi olanlar ile bazı alanlarda kurumlar vergisi mükellefi olanlardan vergisini düzenli ödeyenler, vergilerini yüzde 5 oranında  düşük ödeyecekler.

·         Genel Sağlık Sigortası borçları yeniden yapılandırılıyor: Genel Sağlık Sigortalısı sayılanlar için prime esas günlük kazançlarının alt sınırının 30 günlük tutarı, prime esas kazanç tutarı olarak dikkate alınacak. Borçlar yapılandırılıyor ve belli hallerde geçmiş cezalardan vazgeçiliyor, sistem sade hale getiriliyor.

·         Yabancılar ilk aldıkları konut ve iş yeri için KDV ödemeyecek: Türkiye'ye yerleşmeyen yabancı uyruklu kişiler ile yabancı kurumlar, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek.

·         Esnaf Ahilik Sandığı kuruluyor: İş yerini kapatan ya da zor durumda kalan esnafa belirli bir süre ödeme yapmak amacıyla Esnaf Ahilik Sandığı kurulacak. Esnaf Ahilik Sandığının kurulması nedeniyle buradan ödenek alacaklar genel sağlık sigortalısı sayılacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 10:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83