Hacıince bakanlığın hileli firmalar listesinde

Hacıince bakanlığın hileli firmalar listesinde
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürün kamuoyuyla geçtiğimiz günlerde paylaşılırken bu firmalardan birisi ise Alanya merkezli Al- Et oldu.
Tarım Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyuruda, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi. Duyuruda, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük bir titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.
Paylaşılan listede yer alan Hacıince’ye ait Cikcilli Mahllesi Taşbaşı Caddesi adresinde bulunan Al-Et Alanya Et Entegre Tesisleri Tic. ve San. A.Ş’nin Dim Hindi Adana Köfte ürününde Tavuk Eti Tespiti yapıldığı bildirildi. Hacıinceye ait ürünlerde daha önce yapılan denetimler de de usulsüzlük tespiti yapılmıştı.
Bakanlığın ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1283 firmaya ait 2 bin 816 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 19:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83